Folkclub No Frontiers zwaar in de problemen

Folkclub No Frontiers in Schiedam heeft gistermiddag met een optreden van Ad Vanderveen en Dougie MacLean mogelijk haar laatste concert beleefd in Grand café de Serre. Alle komende concerten zouden afgelast zijn, zo hoorden wij afgelopen zaterdag bij het 10de Folkfestival Zwolle.
Grandcafé De Serre - onderdeel van zorgcentrum Thurlede - verleende onderdak aan No Frontiers. Het zorgcentrum verkeert nu echter in grote financiële problemen. Twee jaar geleden werd bij verbouwing van het zorgcentrum ondermeer De Serre bijgebouwd. Daarbij is twee miljoen euro, driekwart van de totale bouwsom, uitgegeven, zonder dat daar al toestemming, én geld, voor was van het ministerie van Volksgezondheid. De hiervoor verantwoordelijke directeur wordt ontslagen.
Hans Klein Breteler, voorzitter van het interim-bestuur, zegt in het Rotterdams Dagblad ondermeer: ''Een aanzienlijk deel van de schuld is veroorzaakt door grand café de Serre, dat zonder toestemming van de overheid is gebouwd. Er was dus geen dekking voor, waardoor twee keer zoveel omzet gedraaid moest worden. Om dat te kunnen realiseren moesten activiteiten voor mensen van buitenaf worden georganiseerd. De Serre is een mooie voorziening, maar die moet er straks wat ons betreft weer primair voor de bewoners van Thurlede zijn. Het café werd echter meer door mensen van buiten het zorgcentrum gebruikt. Bovendien is door de gesubsideerde consumpties sprake van oneerlijke concurrentie met de gebruikelijke horeca.''

Stef, Kersten en Arnaldo werken aan nieuw repertoire Stef White, Kersten de Ligny & Arnaldo López leggen hun speellijst stil van maart tot eind juli. Ze hebben een succesvol jaar achter de rug. Om dit jaar weer goed te presteren, willen zij hun horizon verbreden. Ze hebben met zijn drieën besloten aan nieuw repertoire te werken, waarbij ze ook een nieuwe 'gast'-muzikant laten meespelen. Timon van Heerdt bespeelt de Dobro, Mandoline, Gitaar en speelt regelmatig bij Ad Vanderveen. Van Heerdt heeft ook zijn eigen werken op plaat gezet.