Sophie Cavez vervangt accordeonist Didier Laloy in Urban Trad

Sophie Cavez is de nieuwe accordeoniste van Urban Trad. Ze volgt Didier Laloy op die het te druk heeft. We kennen Sophie Cavez al als veelbelovend muzikante in de groepen Dazibao en Sylt.
Voor Sophie is het hard gegaan. Een jaar geleden was ze nog de ontwapenende onervaren accordeoniste bij de perspresentatie van de Jong Folk-cd in 't Smiske in Asse. Nu maakt ze deel uit van de meest succesvolle Belgische folkgroep van dit moment: Urban Trad. Sophie heeft dus maar besloten een eigen website te openen: www.sophiecavez.com

Folkband LUA beste van 78 bands op bandcompetitie Kaaipop De Spaans/Bredase folkband LUA heeft in haar missie om de folkbenadering uit het muffe en oudbollige verdomhoekje te halen en ook bij een breed poppubliek te introduceren een opmerkelijk succes geboekt. In de bandcompetitie Kaaipop 2004 in Roosendaal geeft LUA 77 deelnemende bands het nakijken en wint de finale met akoestische gitaartjes, viooltjes en (blok) fluitjes temidden van het electrische geweld van de rock, metal en punkbands.

Gitarist Chris Verwijmeren van LUA zegt enthousiast: "Zo zie je maar. Als je maar de kans krijgt kun je je publiek best overtuigen als je overtuigend speelt, en houd je jezelf met je fragiele akoestische instrumentjes met gemak staande tussen al dat electrische gebeuk Ik hoop dat het bewijs dat je als folkband zo'n niet bepaald misselijke popcompetitie blijkt te kunnen winnen een eye opener en stimulans zal blijken voor onze muzikale insteek, en ook anderen zal insprireren, waardoor folktalent voortaan niet meer bij voorbaat weggelachen wordt door poppodia"...

LUA timmert flink aan de weg. Samen met muzikale companen Inner Strength en Selene's Garden geven ze 18 april hun eigen Crossover Night op 18 april in Breda.