Prestigieuze prijs Teye & Belen voor muziek bij video-clip De in de VS woonachtige Friese Flamenco gitarist TEYE en zijn vrouw Belen zijn de grote winnaar van de Austin Music Award in de catagorie DVD/Video clips met de clip voor 'Sol del Caribe'. Deze, door het team van Jacques Cousteau onder water geschoten videoclip, is evenals de audio versie ook terug te vinden op Teye & Belen' s nieuwe album 'FlamencObesesionArte (zie onze rubriek cd-recensies). De video werd opgenomen op Virgin Islands.

De Austin Music Awards worden georganiseerd door de Austin Chronicle. Deze prestigieuze awards show vindt jaarlijks plaats op de eerste dag van SWSX in de Austin Music Hall "FlamencObsesionArte" Teye's jongste album laat de 'compas', de traditionele ritmes van de flamenco muziek horen, maar gelardeerd met tal van nieuwe elementen. Op hol slaande paarden; Hendrix akkoorden; een huilende viool; de klaagzang van Mohammad Firoozi; en de prachtige Remedios Castro, wier stem dieper, volwassener en warmer is dan je van een 21-jarig meisje zou verwachten.
Teye en Belen zijn in juni in de lage landen zijn voor een korte toernee (booking contact Roots Music Management Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ 06 226102260