Songwriters-United: samenwerking tussen Nederlands ssw-ers
Vier Nederlandse singer-songwriters slaan de handen ineen. Eric van Dijsseldonk, BJ Baartmans, Eric Devries & Louis van Empel gaan een samenwerking aan in het speciale project Songwriters-United.
De lancering van Songwriters United is op zaterdag 22 mei 2004 in het Hofnar theater in Valkenswaard. Al deze ssw's baseren hun sound op Amerikaanse rootsmuziek. Ze hebben allen onlangs een album uitgebracht of zijn eraan aan het werk (BJ).
De Hofnar in Valkenswaard is met name voor Louis van Empel bekend terrein. Daar nam hij als Louis! zijn 'solo-debuut' A Close Watch op. Eerdaags verschijnt op Folkforum.nl een recensie van dit uitstekende album.

Het samenwerkingsverband is nog pril. Een gezamenlijke webpagina is er al. Een flyer en promo cd zijn in de maak. Bedoeling is dat er later dit jaar een combinatie toertje komt in een aantal clubs. Plus extra aandacht voor ieders solo (en band) activiteiten. Kick Off van het project is dus op 22 mei (ovb) als Louis zijn nieuwe cd presenteert in theater De Hofnar in Valkenswaard met gast optredens van Eric en Eric en wellicht BJ.
Zie ook: www.songwriters-united.tk