Kaartjes Werchter gewilder dan Pinkpop Terwijl Rock Werchter (begin juli) met 60.000 kaartjes nu al is uitverkocht, valt de voorverkoop van Pinkpopkaartjes (eind mei) juist erg tegen. Tot nu toe zijn pas 20.000 kaarten verkocht. Een uitgebreide reclamecampagne op televisie, radio en in kranten moet de kaartverkoop gaan aanzwengelen.
De populariteit van Werchter blijkt goed op de internetveiling Ebay, waar al 310 euro geboden is op een kaartje dat oorspronkelijk verkocht is voor 112 euro. Niet alle tickets gaan voor die prijs van de hand; momenteel schommelt de biedprijs zo rond de 230 euro.

Pinkpop-baas Jan Smeets hield er op voorhand rekening mee dat het festival niet uitverkocht zou zijn, mede als gevolg van een hausse aan festivals en stadionoptredens van grote bands komende zomer. Zo treden Metallica, Lenny Kravitz (ook op Pinkpop) en Phil Collins op in de Amsterdam ArenA. "Overdaad schaadt."
Insiders noemen als mogelijke oorzaak het 'lichte programma', met artiesten als Sugababes en Black Eyed Peas. Op Werchter staan onder meer grootheden als The Cure, David Bowie en Metallica. Smeets denkt dat Pinkpop wellicht kan profiteren van een uitverkocht Werchter. "Veel Nederlanders hebben geen kaartje kunnen krijgen voor Werchter. Wellicht kiezen zij alsnog voor Pinkpop."
Bron: De Gelderlander