John O'Dreams opnieuw voor live tour naar Ierland
Het Nederlandse folkduo John O'Dreams kan het niet laten. Na in 2003 drie keer de overtocht te hebben gemaakt voor vele succesvolle optredens, gaat het duo vanaf morgen (wo 2/6) opnieuw een week touren in Ierland. Naast werk van Christy Moore brengt John O'Dreams songs van andere bekende Ierse singer/songwriters ten gehore en is er op de setlist ruimte gemaakt voor nieuw, eigen werk.
John O'Dreams zal tijdens de tour optreden in onder andere Dublin, Dundalk, Swatragh en Cavan. Ook staan er een interview en live-opnamen bij het bekende Radio Ana Lyvia op het programma. Op hun vrij dag wonen John Flierman (zang, gitaar) en Ed Veltrop (zang, accordeon en piano) een optreden van hun grote held Christy Moore bij. Ierlands grootste singer/songwriter nodigde beide muzikanten daartoe persoonlijk uit. Moore sprak eerder al meer dan eens zijn waardering uit voor hetgeen de twee Nederlanders op podium en CD weten te brengen.

Special guest: Wally Page
Speciale gast tijdens enkele John O'Dreams-optredens in Ierland is singer/songwriter Wally Page. Hij is bekend van de hits die hij schreef voor Christy Moore (So Do I, Smoke and Strong Whiskey, Biko Drum) en Eleanor Shanely (Baby's in Blue). In oktober 2003 deed Wally Page een tweeweekse tour door Nederland en werd daarbij begeleid door John O'Dreams accordeonist Ed Veltrop. Beide muzikanten ontmoetten elkaar vorig jaar in Dublin voor het eerste en zullen het weerzien op Ierse bodem zeker aangrijpen om nieuw materiaal klaar te stomen voor een nieuwe tour. Want in november 2004 trekt dit gelegenheidsduo opnieuw door Nederland voor negen optredens. Meer info op www.johnodreams.com