Europese Cajun Awards: Stem mee op cajunweb Tijdens het 12th International Cajun & Zydeco Festival Raamsdonksveer (11, 12 en 13 juni - zie rubriek festivals) worden voor het eerst de Europese Cajun & Zydeco Awards uitgereikt. De winnaar in de verschillende categorieën wordt bepaald door het publiek. Ierdereen kan stemmen op de site: http://www.cajunweb.de/award
Er zijn awards in zes verschillende categorieën, waarin naast andere Europeanen ook telkens Nederlandse vertegenwoordigers genomineerd zijn.

Categorieën:
- The most outstanding band (o.a. Cajun Company en Des Fais DoDo).
- The Most outstanding CD (o.a. La Robe de Rosalie van Cajun Company, Eddie's Tire Service van Des Fais Do Do en Zydecozity van de River Zydeco Band).
- The most outstanding Cajunaccordeonplayer (o.a. Bas van der Poll, Bert Hek en Wim Nagtegaal)
- The most outstanding Zydecoaccordeonplayer (o.a.: Henk Kat, Jo van Strioen en Lenny Laroux)
- The most outstanding fiddler (o.a. Pauline Groenedijk en Will Pieters)
- Special Award (o.a. Hans den Boer in memoriam).

Op 16 april j.l. overleed Hans den Boer, die genomineerd is voor een Special Award. Voor veel cajun & zydecokennners is Hans den Boer een bekende figuur. Bekend als Cajun Chef die erin is geslaagd om de kruidige keuken uit Louisiana met succes in het Raamsdonksveerde ZydecoZity te introduceren en als bestuurslid van de Stichting die een belangrijke rol in de muziek- en public relationscommissie vervulde. Het festival in Raamsdonksveer wordt ter nagedachtenis aan Hans den Boer opgedragen.