Folkwoods loopt eervolle titel net mis

Het Rotteramse festival Metropolis is vanavond (woensdag 16/06) in Amsterdam verkozen tot het 'Beste Festival van Nederland'. Het bleef de mede-genomineerde festivals Folkwoods en Parkfeesten Venlo daarmee voor. De jury bestond uit alle leden van de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals (VNP). Vorig jaar werd tot beste festival verkozen: Motel Mozaïque.
Folkwoods-organisator Tinus Kanters streeft met Folkwoods naar een vijf sterren status, waarbij naast een verantwoord affiche veel aandacht uitgaat naar de entourage en de ambiance. Deze aanpak wordt door collega-organisatoren dermate gewaardeerd dat voor het eerst een folkfestival in aanmerking kwam voor de titel Beste Festival van Nederland.
Folkwoods beleeft 13, 14 en 15 augustus haar vijfde editie. Voor het festival dat zich voor de tweede keer voltrekt op de Gulbergen in Nuenen, is het programma vrijwel rond. Maar het programma behoeft nog een grote trekker. Organisator Tinus Kanters is met meerdere kandidaten in onderhandeling.