Moya Brennan: Clannad overweegt nieuw album Volgens Moya Brennan, de lead-zangeres van de Ierse topgroep Clannad die een slapend bestaan leidt, wordt momenteel overwogen een nieuw Clannad-album uit te brengen. "Iedereen zegt steeds dat Clannad niet meer bestaat, maar een familie kun je niet opheffen", zegt ze in een telefoongesprek met Folkforum.nl.
Het laatste Clannad-album Lanmdmarks verscheen in 1997.
"Met ons laatste album hadden we destijds groot succes, maar ons nieuwe album maken we niet om succes te hebben, maar omdat we graag weer eens samen de studio induiken. Ik ontmoet mijn broer en ooms met wie we Clannad vormen geregeld in Donogal, waar we samen opgroeiden. En telkens weer is het heerlijk samen muziek te maken, samen te zingen. Nu moet het er maar weer eens van komen", aldus Moya Brennan.

Ze verwacht niet dat het uitbrengen van het album begeleid zal worden dor een uitgebreide tournee, maar een paar concerten zullen er zeker gegeven worden.
Moya Brennan is momenteel in tal van bioscopen te horen tijdens de nieuwe King Arthur-film, waain ze de titelsong zingt. Komende weken treedt ze met een 7-koppige begeleidingsband op tijdens grote festivals in Zweden en België (Dranouter) en op vrijdag 13 augustus op Folkwoods in Nuenen.