Italiaanse band Din Delòn vervangt saxofonist

Din Delòn, de Italiaanse band die afgelopen maart nog te gast op festivals in Merkelbeek en Antwerpen, heeft zijn saxofonist vervangen. Na het festival in Merkelbeek schreef onze recensent Paul ondermeer over die saxofonist: …de sopraan-sax, paste niet in het groepsgeluid. Die saxofoon moet de traditionele Noord-Italiaanse muziek (Piemonte) een moderne lift geven maar saxofonist Lorenzo Colombo viel in zijn solo-stukken slechts op door een gebrekkige timing. Aanmerkelijk beter klonk hij als begeleider op de bas-saxofoon….
Colombo is nu vervangen door Alessandro Arioli op Fife, Piva (Italiaanse doedelzak) en Ocarine. De complete line-up van Din Delòn zite er nu als volgt uit: Andrea CapezzuoliAlessandro ArioliAlessandra CecalaCaroline TalloneSimona Scuri: zang.

Discografie: In 2001 nam Din Delòn een aantal live-tracks op voor de Italiaanstalige Zwitserse radio. In 2003 kwam het album "La rosa e la ramella" uit. FNAC bracht in 2003 een compilatie-cd uit met Italiaanse traditionele muziek, met daarop een track van 'La rosa e la ramella'. Website: www.dindelon.it.