GUO dreigt opnieuw dak boven haar hoofd te verliezen

Podiumorganisatie Groeten Uit Oisterwijk zit opnieuw in de problemen. Was het vorig jaar de gemeente Oisterwijk die uitermate moeilijk deed over onderdak voor GUO, nu beëindigt het stichtingsbestuur van hun nieuw verworven onderdak, Cultuurcentrum Tiliander, de samenwerking met ingang van het volgende theaterseizoen.

GUO programmeert al een aantal jaren behoorlijk wat folkachtige muziek. Dit jaar doet het dat in de Tiliander. Dit gaat in ieder geval door tot mei 2005. Over het vervolg ligt GUO nu in de clinch met Cultuurcentrum Tiliander. Het stichtingsbestuur van Tiliander heeft onlangs besloten na dit lopende theaterseizoen te breken met GUO ten gunste van onder andere de heer Leo Pot, directeur van Theaters Tilburg. Bovendien wil het stichtingsbestuur voorkomen dat GUO als externe huurder in de Tiliander terecht kan.

In afwachting van de reactie van Tiliander op een open brief van GUO, gaat deze podiumorganisatie door met haar plannen voor het seizoen 2005-2006. Er zijn al opties voor alternatieve zalen. In de open reactie betwijfelt GUO-voorman Jos Creusen de rechtsgeldigheid van het huurverbod. Ook wijst hij op de brede politieke steun die GUO nog geen jaar geleden in de Oisterwijkse raad kreeg voor haar werk.