Gerard van Maasakkers en JW.Roy
samen op het podium als RoyAkkers

Gerard van Maasakkers (groot in het Brabants lied) en JW Roy (Nederlands grootste americana-zanger) gaan samen het podium op als RoyAkkers. Officieel staan er al drie concerten vast: tweemaal bij Cambrinus in Horst (12 en 13 april) en op het festival Elastiek Muziek in Hilvarenbeek (met band op 16/5, tweede Pinksterdag). Bovendien zijn er plannen voor concerten in Amen en Uden.

Route 05
Te verwachten valt ook dat dit unieke duo zal aantreden op het festival Route 05 in Tilburg (22 t/m 24 april). De organisatie van Route 05 speelde een aantal maanden geleden met het idee om een speciale avond op het festival te beleggen rond de overleden Harrie Franken. Het plan luidde destijds dat bekende Nederlandse muzikanten nummers zouden brengen uit het boek 'Liederen en dansen uit de Kempen' dat Harrie Franken samenstelde. In dat kader zou RoyAkkers absoluut niet misstaan.

Gerard van Maasakkers heeft in de afgelopen 26 jaar een imposant oeuvre aan Brabantstalige muziek opgebouwd, waarmee hij intussen is doorgedrongen tot de grote schouwburg-podia én die gemakkelijk weet te vullen. Nadat Van Maasakkers een paar jaar terug vertalingen van JW Roy-nummers op zijn repertoire nam en 'As ge ooit' samen met hem op het podium vertolkte, loopt Jan Willem Roy met plannen rond om meer in het Brabants te gaan doen. Dat lijkt er nu dus van te gaan komen.

Het succes lijkt Van Maasakkers momenteel te blijven toelachen. Vrijwel alle concerten, en dat zijn er veel, trekken volle tot uitverkochte zalen. Recensies over die concerten en over zijn cd Achterland zijn zonder uitzondering positief, zoals afgelopen vrijdag in NRC Handelsblad. Henk van Gelder heeft het naar aanleiding van de cd Achterland ondermeer over …tedere liedjes…, welluidende hese stem…, …intimiteit… en …sfeervolle begeleiding.

Zie ook:
www.cambrinusconcerten.nl
www.jwroy.nl
www.gerardvanmaasakkers.com.