Kelly van der Heijden (Inner Strength) wil inderdaad NAP eventueel vervolg geven

Tijdens de cd-presentatie van Nieuw Akoestisch Peil in de Eindhovense Effenaar ging het gerucht dat Kelly van der Heijden, de gitarist van Inner Strength, eventueeel initiatiefnemer zou willen zijn van een opvolger van NAP.

Van der Heijden zegt daar nu zelf desgevraagd over:
"Mocht Hans Hoosemans de kar niet meer willen trekken, dan ben ik inderdaad bereid om zijn rol over te nemen. Ik ga dan wel eerst een keer met hem om de tafel zitten. De uitgangspunten van het project zijn me namelijk nog niet helemaal duidelijk: de titel Nieuw Akoestisch Peil suggereert dat het alleen om bands met een akoestische bezetting gaat. In dat geval zouden wij er met Inner Strength eigenlijk ook niet bij horen. Hans heeft dit begrip bij de selectie van de groepen echter zelf ruimer geïnterpreteerd… "

"Waar we dit jaar verstek hebben laten gaan (2004 is voor ons een erg druk jaar geweest), zie ik het voor dit jaar wel zitten om een dergelijk initiatief te continueren. Zelf roep ik al jaren over meer samenwerking tussen bands: samen heb je programmeurs en publiek nóg meer te bieden. Bovendien kun je als bands gebruik maken van elkaars netwerken. Een dergelijk initiatief hebben wij samen met onze vrienden van LUA ook opgezet: de Crossover NIght, een avondvullend programma met 3 bands. N.A.P. is in feite een vergelijkbaar initiatief, maar dan wat grootser aangepakt. We kunnen als bands in de folkscene wel gaan zitten klagen dat we te weinig worden opgemerkt, maar beter is het om zelf stappen te ondernemen. Ik heb dan ook veel bewondering voor mensen als Hans, die hun nek durven uit te steken."

"Aanvankelijk vond ik de willekeurige selectie van de bands een wat minder sterk punt van N.A.P., maar ik denk wel dat het een heel pragmatische keuze is geweest. Het is belangrijk dat de deelnemende bands zoveel mogelijk op één lijn zitten. Dat is waarschijnlijk veel belangrijker dan een 100% objectieve selectie (mocht die al bestaan)".