JW Roy komt met compleet Brabants album

"Dit is toch nog weer een stap dichterbij"

- door Henk -
JW Roy, een grote naam in de Amerikaanse rootsmuziek, gaat nu ook in het Brabants zingen. Morgen begint hij aan de opnamen van een compleet Brabants album.

De uit het Brabantse Knegsel afkomstige maar al langer in Amsterdam woonachtige zanger/gitarist, scoorde afgelopen jaar met zijn vierde album 'Kitchen Table Blues'. Voor zijn nieuwe Brabantse cd heeft hij nog geen titel. Hij verwacht dat er in april een single plus clip uitkomt en dat het album mogelijk in mei volgt.

Op Roys nieuwe album is ook een gastrol voor Gerard van Maasakkers. Roy zong incidenteel al eens in het Brabants aan de zijde van Van Maasakkers. Deze succesvolle Brabantse liedzanger nam op zijn jongste albums enkele vertaalde nummers op van JW.Roy.

Dichterbij
Roy: "Mede door de samenwerking met Gerard Maasakkers ben ik langzaam gaan zien, dat dat nog weer een stap dichterbij is. Ik hoef niet te vertalen en de luisteraar ook niet...". Hij neemt ook de samen met Van Maasakkers geschreven nummers "As ge ooit" en "Niemand in de stad op" weer op, "maar dan op mijn manier", aldus Roy. "Na Kitchen Table, mijn mooiste, is het te vroeg voor een engelse plaat. De tijd is rijp voor dit, ook om de zaak te deformateren."

Huiselijk
De opnamen van het album zijn in de huiskamer van gitarist Ruud van den Boogaard 'Studio 443'. In die huiskamer wordt ook een en ander gefilmd voor een eventuele dvd. Roy: "Omdat de songs zo dichtbij zijn moet het ook organisch en dichtbij, huiselijk, klinken". De begeleidingsband bstaat uit Ruud van van den Boogaard, Gabriël Peeters, Harmen de Bresser, Mike Roelofs en Roel Spanjers. Naast Gerard van Maasakkers zijn er plannen voor nog meer gasten. De productie is in handen van Gabriël Peeters, de plaat komt uit bij Monkeyman/Kees Spruit.

RoyAkkers
Met Van Maasakkers staat Roy komende maanden een aantal keer op het podium als 'RoyAkkers', ondermeer als duo in Cambrinus in Horst (12 en 13 april) en met band op het festival Elastiek Muziek in Hilvarenbeek (tweede Pinksterdag 16 mei). In de loop van het jaar doet Roy een kleine theatertour, te beginnen in het Eindhovense Muziekcentrum Frits Philips op donderdag 15 september. Hij zal dan zowel Engelse als Brabantse liedjes zingen. Roy: "Ik zal daar ook de overeenkomsten laten zien. Bijvoorbeeld de smartlap versus de tearjerker..."
Zie ook: www.jwroy.nl.