In december komt het Engelse duo Moore & Moss naar Nederland. Ze spelen op 8 december in Wageningen, 12 december in Amsterdam en 13 december in Groningen, maar de heren hebben nog een paar vrije dagen tussendoor. Ze willen graag een of twee extra concerten spelen en zoeken nog plekken (podia, huiskamers, balfolklocatie) waar ze op 9,10 of 11 december 2024 terecht zouden kunnen.

Violist Tom Moore en accordeonist Archie Churchill-Moss, kortweg Moore & Moss, worden beschouwd als twee van de beste spelers en vernieuwers in de traditionele folk. Hun verfijnde arrangementen herbergen een zeldzame kracht. Hun tweede plaat (Spectres, uitgebracht in 2020) blaast de muzikale relatie tussen de vastberaden harmonie van Moss’ accordeon en de textuur en het vloeiende spel van Moore’s altviool nieuw leven in. Hoewel ze intrinsiek beïnvloed zijn door zowel Engelse als Europese traditionele dansmuziekvormen, staan ​​ze qua geluid met hun hoofd stevig in het heden. Het gebruik van loops en samples maakt hun muziek boeiend en spannend, waarbij de duidelijke puls en intuïtie van traditionele muziek zich als 'spookbeelden' door hun spel vlechten terwijl ze stilletjes de Engelse instrumentale muziek opnieuw uitvinden. Daarbij luisteren ze net zo goed naar de hedendaagse wereld om hen heen als dat ze reageren op die van hun muzikale voorouders. 

Moore & Moss
Moore & Moss (foto aangeleverd door muzikanten)


Tourdata Moore & Moss tot nu toe in Nederland, december 2024:

zondag 8 december, Junushoff Wageningen
donderdag 12 december, Mulligan's Amsterdam
vrijdag 13 december, ORKZ Theater De Kapel, Groningen

Moore & Moss spelen zowel luisterconcerten als balfolk. Weet jij een podium (of huiskamer) waar deze twee sympathieke en virtuoze jonge mannen zouden kunnen spelen op 9, 10 of 11 december 2024, laat dat dan zo snel mogelijk weten via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (o.v.v. Duo Moore & Moss).

Voorproefjes:

https://www.youtube.com/watch?v=Y6tr10_VZZ0
https://www.youtube.com/watch?v=zDsxcS5XyBE
https://www.youtube.com/watch?v=w4k4dWXIKZY

https://duomooremoss.bandcamp.com/album/spectres