Tal van kunstuitingen worden belicht. Qua muziek is er een breed scala aan stijlen. Zowel oude als recente muziek is te horen. Zo fungeert het 9-koppige Shanghai Theehuis Ensemble als huisorkest van het festival. Het zijn Chinese mannen, tussen de zestig en tachtig jaar oud, en ze spelen dat de vonken eraf spatten. Het zal in de foyers en café's van de verschillende festival-locaties, de vrolijke en virtuoze zijde- en bamboemuziek van Jiangnan vertolken. Tegelijkertijd treden in Paradiso, Muziekgebouw aan ‘t IJ en de Melkweg Chinese dj's en popgroepen op.
Er zijn symfonieorkesten, Peking-opera-voorstellingen, volkszangers, Taoïstische monniken, avantgarde-kunstenaars, etc. Er treedt een symfonieorkest op waarvan het instrumentarium uitsluitend Chinees is. Het Concertgebouworkest speelt werken van door China geïnspireerde westerse componisten (Stravinsky, Louis Andriessen, Hindemith).
Hoogtepunten zijn ondermeer het openingsconcert (2 oktober) in het Concertgebouw van het Amerikaanse Kronos Quartet en de Chinese pipa-speelster Wu Man; een uitvoering van het Peking Opera Ensemble en een concert met replica's van recent ontdekte 2500 jaar oude bronzen klokken.
De componist en dirigent Tan Dun wordt een van de centrale figuren van dit festival. Hij introduceert een van zijn recente werken, waarin professionele Europese musici samenwerken met Chinese dorpsmuzikanten. Veel oude muziek wordt uitgevoerd in het Tropentheater, terwijl het Bimhuis improviserende musici uit China laat optreden. Het centrum voor hedendaagse kunst De Appel organiseert een expositie, evenals FOAM, het Amsterdamse museum voor fotografie. In Museum Van Loon en De Rode Hoed lezingen worden gehouden. Recente Chinese films zijn er in het Filmmuseum, evenals in het Stedelijk Museum CS, dat ook video's van Yang Fudong toont.
Zie voor het uitgebreide programma: www.amsterdamchinafestival.nl