De jubileumeditie van Festival Dranouter (2-3-4 augustus 2024) is al bijna uitverkocht, zo meldt de organisatie, maar er zijn nog wat weekendtickets beschikbaar. Ook kondigen ze Vermandere door de anderen aan, met o.a. Patrick Riguelle, Augustijn Vermandere, Eva De Roovere, Klaas Delrue, Andries Boone en Jan Hautekiet. En Jan De Smet zal met gasten Alfred Den Ouden, Albion Morris Men en De Snaar elke festivaldag beginnen met een muzikale terugblik op de eerste editie.

De festivalgangers keken samen uit naar de 8ste passage van Dranouter Classic Willem Vermandere tijdens de 50ste editie van het festival, toen Willem aankondigde dat hij er een punt achter zette. "Zijn rust is hem meer dan gegund", aldus Bavo Vanden Broeck, festivaldirecteur. "Met alle festivalgangers willen we graag een grote "merci" laten weerklinken van op het festival voor deze prachtige mens, verteller, kunstenaar, filosoof en liedjesmaker."

"Willem komt zelf zijn liedjes niet meer zingen, dus moeten anderen dat maar doen", gaat Bavo Vanden Broeck verder. "Die 'anderen' van dienst, dat zijn de prachtige stemmen van Patrick Riguelle, Maaike Cafmeyer, Augustijn Vermandere (zoon van), Eva De Roovere en Klaas Delrue (Yevgueni). Ook de bijhorende band bestaat uit klassebakken: Jan Hautekiet (piano), Pol Depoorter (gitarist van Vermandere), Andries Boone (allerlei snaren en viool), Jasper Hautekiet (bas) en Frans Grapperhaus (cello)."

Verwacht je aan een selectie klassiekers en parels uit het rijke oeuvre van Westhoekheld Willem Vermandere. De organisatie roept iedereen op om op zaterdag 3/08 vroeg af te zakken naar de festivalweide, voor een bijzonder luide ode aan Willem Vermandere.

Wie Vermandere door de anderen wil meemaken, kan nog een van de laatste 2-daagse of weekendtickets aankopen. Alle dagtickets voor zaterdag 03/08/2024 zijn intussen de deur uit. 

Naast de podcastreeks, de Jam Spot en het fotoboek, kondigt de organisatie ter ere van de jubileumeditie ook nog aan dat Jan De Smet elke festivaldag start met een muzikale throwback naar de eerste editie, met special guests Alfred Den Ouden, Albion Morris Men en De Snaar

Jan De Smet is al jaren de vertrouwde stem en muzikaal gezicht van de concerten op mainstage Chateau. Dit jaar, ter ere van de jubileumeditie van Festival Dranouter, doet hij iets heel speciaals. Bij elke eerste aankondiging van de festivaldag neemt hij een special guest mee op het podium voor een uniek nummertje. Het thema? Een throwback naar het iconische jaar 1975!

Vrijdag 02/08: Jan trapt het festival af met niemand minder dan oprichter van Festival Dranouter en muzikant Alfred Den Ouden. Daarna start het concert van Gangar.

Zaterdag 03/08: De originele bezetting van Jans eigen band, De Snaar (voorloper van De Nieuwe Snaar), brengt het publiek terug naar de roots van hun muziek. Daarna start het concert van Trail Up North.

Zondag 04/08: Jouw kans om volksdansgroep Albion Morris Men, de band met de meeste optredens in de geschiedenis van Festival Dranouter, aan het werk te zien. Daarna start het concert van Wör & Kongero.

Deze bijzondere acts waren er allemaal bij tijdens de allereerste editie van Festival Dranouter in 1975. Kom dus vroeg naar de festivalweide en geniet van een muzikale intro van Jan De Smet, gecombineerd met een vleugje nostalgie en geschiedenis. Mis deze unieke kans niet om de magie van 1975 opnieuw te beleven.

Festival Dranouter - 50 Years Of New Traditions vindt plaats op 2, 3 & 4 augustus, met op de line-up o.a. Suzanne Vega, Vermandere door de anderen, GOOSE, Froukje, The Waterboys, Spinvis, Compact Disk Dummies, Villagers...
Dagtickets voor zaterdag 03/08 zijn al volboekt, net als de plaatsen voor mobilhomes en de Stille Camping Zone. Momenteel gaan de laatste 2-daagse en weekendtickets de deur uit. 

Tickets en verdere info via: www.festivaldranouter.be