In het voorjaar ging Mannenkoor The Lads uit Beneden-Leeuwen naar Dublin om er hun eerste lustrum te vieren. Het repertoire bestaat uit Ierse volksliederen, die spontaan bij het standbeeld van Molly Malone ten gehore werden gebracht. En de Ieren hadden waardering voor The wild rover gezongen met een Maos en Waols accent. "In korte tijd hadden we heel wat geld in de gitaarkoffer liggen", zegt Lads-medeoprichter Kees van Hulst tegen Bas van der Hoeven van De Gelderlander.

Nog enkele citaten:

...Kees bezocht vijf jaar geleden zijn in Ierland wonende zoon Bob en luisterde met groot plezier naar de volksliederen die al dan spontaan in de pubs werden aangeheven.
"Ik dacht, zoiets wil ik ook", vertelt Kees. "Ik zing graag en houd van folk. Ik heb Chris Hol erbij gevraagd." Zo ontstond mannenzanggroep The Lads. De jeugdige musicus Freddy van Maurik is vanaf het begin de muzikaal leider en Jan van Heertum de gitarist.
Het kroegkoor is inmiddels uitgegroeid tot een zestienkoppige zanggroep die vierstemmig volksliederen zingt. Ger van Bunningen speelt trekzak en Chris Hol blaast een aardig partijtje mee op zijn mondharmonica. "We willen wel exclusief blijven", zegt zanger Bert Konings. "We treden een aantal keren per jaar op, maar komen niet voor elke scheet opdraven."...

Kees van Hulst: "Het waren geweldige dagen in Dublin."
Zanger Rinus van Oss: "Met als hoogtepunt het spontane concert bij het standbeeld van Molly Malone." Chris Hol: "We veroorzaakten gewoon een verkeersopstopping. Een agent kwam onze kant uit lopen, niet om ons weg te sturen, maar om te luisteren."
Zanger Bert Konings: "Dat is toch geweldig." Het standbeeld van Molly Malone is wereldberoemd. De rondborstige dame die eeuwen geleden in Dublin rondsjokte met een viskarretje, en volgens hardnekkige geruchten ook haar lichaam verkocht, wordt bezongen in het lied Cockels and mussels. De uitvoering van The Lads werd in Dublin bejubeld. Dat zegt wat...