Freek de Jonge en David Olney zullen tijdens hun drie gezamenlijke concerten het experiment niet schuwen. Bovendien doen ze natuurlijk soli en duetten en putten daarbij beiden uit eigen repertoire. Er zal afwisseling zijn tussen liedjes en gesproken tekst, de laatste veelal ook op muziek. Dit valt af te leiden uit een dubbelinterview dat de jongste editie van het blad Heaven siert.

25 (Amsterdam) en 26 oktober (Leeuwarden) en 13 november (Westwoud) staan de Nederlandse cabaretier en de Amerikaanse singer/songwriter samen op het podium. Theo De Jong, die het dubbelinterview voor Heaven maakte, vraagt aan het tweetal hoelang de voorstelling gaat duren. Twee keer drie kwartier? "Ik vrees dat het langer gaat duren", zegt De Jonge met karakteristiek understatement. En Olney: "Hoe langer de concerten duren, hoe liever het mij is." Dat wordt dus nachtwerk.

Over hoe de avonden precies worden ingevuld zijn ze nog niet honderd procent duidelijk. De Jonge: "Wij permitteren ons veel vrijheden. Een daarvan is dat we nu nog niet precies weten wat er straks gaat gebeuren. David heeft het nadeel dat hij geen Nederlands spreekt, en ik heb weer andere kwaliteiten. In ieder geval staat het slaapliedje op het programma dat ik ooit met Janis Ian zong, en een lange versie van Alone. We doen soli, duetten en andere vormen, en putten daarbij uit eigen repertoire. Er zal een afwisseling zijn tussen liedjes en gesproken tekst, de laatste veelal ook op muziek." En David Olney: "Ik zie mezelf in een aanvullende rol en laat het initiatief aan Freek. Hij is uiteraard bekender dan ik, bovendien weet hij wat werkt en wat niet. (...) We zullen het experiment niet schuwen. Ik hoop dat de stukken tweetalig zijn, dat lijkt me wel zo boeiend. (...) Ik zal genieten op dat podium, dat weet ik nu al. Samen met mijn nieuwe gitarist heb ik hard aan de songs gewerkt - and I know the Dutch musicians will kick ass."

Of dit het begin is van een langdurige samenwerking? De Jonge: "Dat moeten we even afwachten. Als het heftig klikt hebben we een mooie toekomst voor ons." En Olney: "Iedere gelegenheid met Freek te werken, grijp ik met beide handen aan."

Hier nog twee passages uit het Olney-gedeelte van het dubbelinterview:

...."Ik vind de sprong niet zo groot als hij lijkt. Amerika is een Europees land dat toevallig niet in Europa ligt. Ik ben zo vaak in Nederland geweest dat het voor mij allang geen buitenland meer is. Juist de VS worden me de laatste tijd steeds vreemder. Eigenlijk ligt het voor de hand iets met een Nederlander op te zetten."...

..."Ik vind het een interessant idee met een Hollander te werken, zonder dat het louter een Engelstalig programma wordt. Eerlijk gezegd lijkt me dat alleen maar gezond. Wij gaan er altijd maar vanuit dat iedereen zich aan ons moet aanpassen. Ik kijk ernaar uit me aan te passen aan Nederland."...