Op het programma van Kaffee Lambiek in Tilburg staan de komende tijd twee folkbals, 18 februari met Chardon en 25 maart met The Gonnagles, en optredens van Blue Dew (17-3) en Sirocco (28-4).

Zondagmiddag 18 februari 2007, folkbal met Chardon, aanvang 15.00, entree 3,50 kinderen 1,- met dansinstructie.
Chardon is een muziekgroep uit Harlingen die zich heeft toegelegd op het spelen van dansmuziek uit verschillende streken van Frankrijk. Dansen als de bourree, scottish, andro, mazurka of marchoise worden ten gehore gebracht op instrumenten die van oudsher in Frankrijk voor dit doel worden gebruikt: draailier, trekharmonica, cornemuse (een kleine Franse doedelzak) en cello. Aangevuld met de ritmische klanken van een cajon en andere percussie-instrumenten.
Chardon bestaat uit: Marion Jorissen op trekharmonica; Jonneke Jorissen op de cornemuse; Bram Jorissen op percussie; Erik Riphagen op de cello; Martijn Dekker op de draailier.
 
Zaterdagavond 17 maart 2007, Blue Dew, aanvang 21.00, entree gratis.
Roasted Barley is het vertelprogramma van de folkband Blue Dew. Een programma dat bestaat uit Ierse verhalen, geschreven en verteld door John Beumer. Deze verhalen worden muzikaal begeleid door een of meerdere muzikanten van Blue Dew. Ierse schilderijen (aquarel) van de kunstschilder Sijtze Malda worden -middels projectie- als achtergrond vertoond.
 
Blue Dew bestaat uit muzikanten die zich intensief en met grote gedrevenheid met Ierse folk en Amerikaanse bluegrass bezig houden. Het is de mix van deze muziekstijlen die zo typerend is voor de ontwikkeling en de muziek van Blue Dew. Een eigen stijl die door veel folkliefhebbers wordt gewaardeerd om de natuurlijke, harmonieuze meerstemmige zang en een opvallend gevarieerd gebruik van Ierse- en bluegrassinstrumenten.
 
Zaterdagavond 17 maart In Kaffee Lambiek wordt de muzikale begeleiding van Roasted Barley verzorgd door Pim Leutholff (zang, gitaar, banjo, bodhran), Wendy van Zomeren (zang en viool) en John Beumer (verteller, contrabas en mondharmonika).
 
Zondagmiddag 25 maart 2007, folkbal met The Gonnagles, aanvang 15.00, entree 3,50 kinderen 1,- met dansinstructie.
De Gonnagles is een folk collectief dat zijn oorsprong heeft in Enschede. Inmiddels bestaat de folkband uit een klein ruim dozijn muzikanten, die in wisselende bezetting op het podium staan in Nederland en zo nu en dan over de grens. Gezien het grote aantal multi-instrumentalisten telt de band (bij de laatste telling): 4 violen, 6 gitaren, 3 accordeons, 1 alt viool, 3 djembees, 3 dwarsfluiten, 3 bodhrans, 11 tinwhistles, 3 basgitaren, 1 trompet, 1 contrabas, 1 cello, 1 harp, 1 noorse balk, 4 cajons, 2 piano's, 1 xylofoon, 1 klarinet, 3 kazoos en een woei-fluitje. Tot grote spijt van de band zijn ze er nog nooit in geslaagd al deze instrumenten tegelijk te bespelen. Het repertoire varieert van dansbare Vlaams/Franse balfolk en swingende klezmer tot virtuoze Ierse jigs en reels.

Zaterdagavond 14 april 2007, Wieb, aanvang 21.30 ,entree gratis.
pop/rock liedjes met een folky-ondertoon door Willemwiebe van der Molen: accordeon & zang, Tim Franken: elektrische- & akoestische gitaar, Rens Mevissen: bas, Dennis van de Pol: slagwerk
 
Zaterdag 28 april 2007, Sirocco, aanvang 21.30, entree gratis.
De band Sirocco heeft haar inspiratie opgedaan in woeste hoeven en onzalige bossen. Uitvalsbasis is Zutphen. Vanuit daar trekt de muziek door stad en land. Sirocco is herkenbaar aan haar eigenzinnige toon en ondoorgrondelijke ritmes. De muziek is tijdloos, gevarieerd en licht melancholisch. Ze laat zich beinvloeden door oude muziek, zigeunerklanken, ierse folk en arabische melodieen. Sirocco gebruikt akoestische instrumenten, meerstemmig zang en componeert zelf.

Kaffee Lambiek, Wilhelminapark 66, Tilburg, 013-5364351, www.kaffeelambiek.nl.