Een van de opvallendste en meest innovatieve bands in de hedendaagse Engelse folk, het trio The Magpies, is van 18 t/m 21 oktober in Nederland. Ze doen achtereeenvolgens Koudekerk a/d Rijn, Zaandam, Hilversum en Den Haag aan.

Sublieme harmoniezang, uitstekende muzikanten en indrukwekkend eigen songmateriaal. Britse en Amerikaanse invloeden worden vermengd tot iets zeer eigens, met inspiratie uit Keltische folk-, Appalachian- en bluegrass muziek.
 
Het trio bestaat uit de twintigers Bella Gaffney (gitaar, banjo, zang), Holly Brandon (viool, zang) en Ellie Gowers (gitaar, zang). Na het debuutalbum uit 2020 volgde Undertow in de herfst van 2022. Een rijk en gevarieerd album, een elegant canvas voor zowel delicate harmonieën als boeiende verhalende songs. Een kwart miljoen streams op Spotify later volgde een prestigieuze live sessie op BBC Radio 2.
 
"One of those effervescent albums you'd be happy to recommend to people who might not consider themselves folk fans", schreef The Sunday Times.
 
The Magpies traden inmiddels al wereldwijd op, en waren o.a. te zien op de podia van gerenommeerde festivals als Glastonbury, Towersey en Cambridge. Voorvechters voor gendergelijkheid in de muziekindustrie en erbuiten, met een gezonde dosis feminisme, organiseert dit sterke trio inmiddels ook al hun eigen jaarlijkse Magpies Festival in York.

The Magpies: een rijke smeltkroes van verlichtende en loepzuivere muziek van begaafde jonge artiesten.

The Magpies
The Magpies


Tourdata:
Vrijdag 18 oktober 2024
Trouble Tree Folk Concerts in VTC De Ridderhof in Koudekerk a/d Rijn
Aanvang: 20:30u
Entree €15,-
Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 19 oktober
Roots aan de Zaan in de Pasveerzaal van FluXus in Zaandam
Aanvang 20:00
Entree: €18,-
Tickets via https://rootsaandezaan.nl/tickets-bestellen/ 
Voor Roots aan de Zaan donateurs is dit concert gratis toegankelijk mits komst vantevoren gemeld is via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 20 oktober 2024
De Vorstin in Hilversum
Aanvang 19:30
Entree: €18,50
Tickets via https://vorstin.stager.co/web/tickets/111401713
De vorstin heeft een 1+1 gratis actie

Maandag 21 oktober 2024
Folk In The Lounge at Karin's
Huisconcert, meer info via Facebook.