Op donderdag 26 september begint in Nieuwegein de tour van David Munnelly om zijn nieuwe solo-album RETRO voor te stellen. In Nederland doet hij solo ook Eelde en Gouda aan. In Culemborg speelt hij op 1 oktober samen met Ies Muller.

Trekzakvirtuoos David Munelly is een bekend gezicht in Nederland. Niet alleen woonde hij enige tijd hier, hij komt jaarlijks op tour met gitarist Shane Mac Gowan en speelt regelmatig met fluitist Ies Muller. Deze zomer heeft Munnelly een album uitgebracht met traditionele muziek en composities van anderen. De plaat heet RETRO en bevat heel wat jigs, reels en hornpipes, maar ook een lied. RETRO is een soloproject van Munnelly, die zowel accordeon als piano speelt en zingt. Mick Conneely begeleidt hier en daar op bouzouki.

Voor zijn optreden in de Trekzakacademie in Nieuwegein op 26 september zal er voor geïnteresseerden een proefles accordeon gegeven worden door Wouter Kuyper. Ervaring is daarvoor niet vereist. Meer info over hoe je je kunt aanmelden voor de proefles en/of het optreden van Munnelly vind je op: https://trekzakacademie.peggypay.com/concertmunnelly-en-proefles.

Op 1 oktober is er in Culemborg een optreden van het Duo Muller & Munnelly, dan speelt David samen met fluitist Ies Muller.

David Munnelly tourdata september/oktober 2024:

david munnelly solo tour 2024

Zie ook: http://davidmunnelly.com