De Schotse singer-songwriter Malcolm MacWatt is van 13 t/m 23 september op tour in Nederland. Bij een deel van de concerten krijgt hij vocale ondersteuning van Kristel Snellen.

De muziek van Malcolm MacWatt heeft een beetje een Amerikaans tintje want zijn voorlaatste album Settler gaat over immigranten uit GB/Ierland en Schotland die zich hebben gesettled in Noord Amerika. Op dat album doen ook allerlei prominente gasten mee zoals Gretchen Peters, Laura Cantrell, Eliza Carthy en veel meer. 

Op zijn nieuwste album Dark Harvest dat in februari 2024 verscheen is o.a Nathan Bell ook te horen. Dit album kwam direct op nummer 1 binnen in de Euro Americana Chart en kon ook rekenen op het predicaat cd van de week op de website van Heaven en kreeg tevens ook een pracht recensie in het blad van Heaven magazine. Zijn transatlatische thema’s zijn opnieuw vertegenwoordigd maar het gaat ook over dingen dichter bij huis waar hij prachtige muzikale folkliedjes over schrijft.

Malcolm MacWatt staat derhalve met één voet in traditionele Schotse Ballades maar ook met een flinke laars in Americana muziek. Zijn stijl heeft raakvlakken met bijv Slaid Cleaves en multi-instrumentalist Tim O'Brien want Malcolm speelt ook een hele waslijst aan verschillende instrumenten van gitaar, banjo, mandoline, fiddle en hij is echt een verrassende ontdekking! 2 jaar terug maakte Malcolm al heel veel indruk met zijn optreden op Ramblin’ Roots’ festival door in zijn eentje op het podium de zaal in te pakken met zijn prachtige verhalende liedjes.

Tijdens deze tour wordt Malcolm bij enkele optredens bijgestaan door de Nederlandse singer-songwriter Kristel Snellen, die ook op zijn jongste plaat te horen is. 

Malcolm MacWatt, foto Ronald Rietman
Malcolm MacWatt, foto Ronald Rietman


Malcolm MacWatt, tourdata september 2024 
vr 13 sept Thedinghsweert, Tiel
za 14 sept Café 't Keerpunt, Spijkerboor
zo 15 sept De Oude Mattheüs, Eibergen
di 17 sept Q-Bus, Leiden (*)
wo 18 sept de Wegwijzer, Nieuw en Sint Joosland (*)
do 19 sept The Lock Keepers, Maassluis (*)
vr 20 sept Museum Nic Jonk, Grootschermer
za 21 sept TivoliVredenburg, Utrecht (*)
ma 23 sept Americana Mondays, Eindhoven (*)

(*) met Kristel Snellen