Het 28e seizoen van Trouble Tree FolkConcerts begint op 27 september met Eric Devries. Daarna volgen: The Magpies, Gudrun Walther & Andy Cutting, P.J.M. Bond, Hidden X-Mas Deluxe & Rebecca Loebe, Eric Van Dijsseldonk, The Brothers Gillespie, The Bullfight, Suzie Ungerleider & Suzanne Jarvie, Jenny Wren en The Yearlings.

Al heel wat jaren zorgt de organisatie van Trouble Tree FolkConcerts (TTFC) in Koudekerk a/d Rijn voor een mooie concertreeks met americana, blues, folk en singer-songwriters. Ook in seizoen 2024-2025 hebben ze naast klinkende internationale namen veel aanraders en talentvolle toppers uit Nederland. Hieronder de info over het programma van september t/m december 2024:

27 september 2024: Eric Devries and The Song & Dance Band (NL)
Eric Devries staat al jaren midden in de Hollandse Americana. Vaak met Bj Baartmans, solo, in bands, als onderdeel van Matthews Southern Comfort. Hij wordt als songwriter vergeleken met grootheden als Rodney Crowell of Guy Clark. Na twee jaar toeren en reizen met het zeer goed ontvangen Song & Dance Man uit 2021 door Europa vond Eric de juiste vorm en bleek ‘reizen’ het thema voor zijn 5e album Traveler’s Heart. In september verschijnt dit nieuwe album. Hij komt met volledige bepakking met multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers en violist Joost van Es. Eén van de beste singer-songwriters van ons land met zijn heerlijke stem en met zijn geweldige Song & Dance Band. Wees erbij, wandel naar Koudekerk en kom genieten van deze mooie seizoensopener.

Een liedjessmid uit dezelfde hoog aangeschreven gilde als Guy Clark en Rodney Crowell… zorgvuldig fijn geslepen diamanten...  – Heaven Magazine



Website: www.ericdevries.info

18 oktober 2024: The Magpies (GB)
The Magpies zijn hard op weg om één van de meest opwindende en innovatieve acts in de hedendaagse rootsscene te worden. Door sublieme harmonieën te combineren met muzikaal vakmanschap en indrukwekkende songwriting, doorkruisen zij Anglo- en Amerikaanse roots, geïnspireerd door traditionele Keltische folk, bluegrass en Appalachian trails, om een moeiteloze smeltkroes van muziek te creëren. 
Opgericht door Bella Gaffney (bekroonde singer-songwriter, gitarist en banjoïst) en Holly Brandon (veelgeprezen violiste en tunesmith) met  de begaafde singer-songwriter en gitarist Ellie Gowers. Samen creëren deze jonge talenten trans-atlantische folkmuziek.
 
'Undertow één van die bruisende albums die je graag zou aanbevelen aan mensen die zichzelf misschien niet als folkfans beschouwen' - The Sunday Times 

Website: www.themagpiesmusic.com

8 november 2024: Gudrun Wather & Andy Cutting (DE/GB)
Twee door de wol geverfde folk artiesten met verschillende achtergrond, twee muzikale toppers, de Duitse Gudrun Walther en de Engelse Andy Cutting zijn een magisch duo. Het schitterende Conversations brengt het beste uit twee werelden bij elkaar en won dit jaar de Duitse Preis der Schallplattenkritik. 
Ze kennen elkaar al heel lang, maar sinds 2022 toeren ze samen met een groovy mix van Engelse, Franse en Duitse traditionele muziek en hun prachtige eigen composities. Met diatonische accordeon, viool en zang zijn ze minimalistisch, maar bereiken ze een maximale intensiteit. Ze houden zich niet aan vaste arrangementen en ingestudeerde partijen. Alles is direct, live, spontaan, in het moment, als een gesprek, een uitwisseling van gedachten of gevoelens.
Om zo vrij met elkaar te kunnen communiceren, moeten beide muzikanten hun instrumenten absoluut beheersen. Virtuositeit op zich staat nooit centraal, het is eerder een magische onderdompeling in het wonderland van klanken, waarbij de muzikanten voorop lopen en het publiek uitnodigen om hen te volgen op deze reis.
Hun muziek is brutaal, trots en zeer bedwelmend met de gave om hun publiek in te pakken en te betoveren, waardoor ze meer van hun geweldige muziek willen. Conversations is een meesterlijke en magische plaat.

"An inspiring, magical and exquisite listen from two of the finest musicians on the European trad scene. The dynamic playing of the fiddle and melodeon is sublime." Songlines (UK) ***** 5stars

Website: www.walthercutting.com

29 november 2024: P.J.M. Bond Trio (NL)
The name is Bond, Paul Bond! P.J.M. Bond is Paul Bond. Zijn nieuwe album, In Our Time, is een fraai klinkend, breed geïnstrumenteerd en prachtig geproduceerd album. Het is een concept-album geworden, want Bond heeft de 17 verhalen uit Ernest Hemingway’s boek In Our Time (1925) stemmig op muziek gezet. Een uniek project waarin muziek en literatuur samenkomen. Alle verhalen zijn gekleurd door de Eerste Wereldoorlog. Muzikale veelzijdigheid schijnt door in de nummers: met een sfeervolle instrumental, een heel palet aan klankkleuren, stemmige arrangementen, inclusief sobere piano, strijkers en een banjo en strummende rock inclusief mooie slidegitaar en plokkend mondharpje. De zangpartijen doen soms denken aan America en Simon & Garfunkel. Paul zorgt voor een frisse en unieke wind in het songwriter-circuit, waarin confessional songwriting de boventoon voert. Er staat hem zonder twijfel een grootse carrière te wachten, en we kunnen straks zeggen dat we er in het begin al bij waren.

Een ragfijn gearrangeerde plaat vol prachtige melodieën en knappe teksten. Zo delicaat hoor je ze zelden, echt prachtig!” – Leo Blokhuis

Website: https://showcase.fm/pjmbond

Zondag 15-12-2024: Hidden XMas  Deluxe (NL) & Rebecca Loebe (USA)
Speciale kerstspecial om de feestdagen een beetje in te luiden en de traditie daarbij is het uitnodigen van een talentvolle buitenlandse zangeres. De kerstvrouw van dienst is dit jaar award-winning singer-songwriter Rebecca Loebe (USA). Zij weet een prachtige stem te combineren met inventief gitaarspel, songs en teksten. Mensen verbinden is haar missie. Haar laatste album Give Up Your Ghosts is wonderschoon en er komt nieuw werk aan. Altijd op zoek naar vernieuwing en uitdagingen.
 De Hidden Xmas Deluxe bestaat uit de veteranen BJ Baartmans (gitaar en mandoline), Sjoerd van Bommel (drums) en Gerald van Beuningen (basgitaar). Een mooie afsluiter in kerstsfeer met een geweldige band en singer-songwriter met eigen songs en prachtige americana kerst- en winterliedjes op zondag 15 december om 15.00u.

A woman at the height of her powers.” – Kathy Mattea, Mountain Stage (NPR)

Websites
www.bjbaartmans.nl                                             
www.rebeccaloebe.com

Seizoen 2024-2025 op een rijtje:
27-9-2024: Eric Devries Song & Dance Band (NL)
18-10-2024: The Magpies (GB)
8-11-2024: Gudrun Walther & Andy Cutting (DE/GB)
29-11-2024: P.J.M. Bond Trio (NL)
15-12-2024: Hidden Xmas Deluxe tour & Rebecca Loebe (NL/USA)
31-01-25: Eric van Dijsseldonk Trio (NL)    
14-02-25: The Brothers Gillespie (GB) 
07-03-25: The Bullfight (NL)                  
16-03-25: Suzie Ungerleider & Suzanne Jarvie (USA)                                                                                            04-04-25: Jenny Wren (GB)  
15-05-25: The Yearlings (NL)

De optredens vinden plaats in VTC  de Ridderhof, Arie Hogenespad 1, 2396 WJ Koudekerk a.d. Rijn.
Entree €15,= 
Aanvang is 20:30, m.u.v. de optredens van Hidden Agenda Deluxe en Suzie Ungerleider & Suzanne Jarvie, die vinden op een zondag plaats en beginnen om 15:00. De deur is een half uur eerder open.
Reserveren tickets via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezoek voor meer informatie de website: www.ttfolk.nl