De oudste volksmuziekgroep van Brabant, Horlepiep, bestaat 40 jaar en treedt weer op in Dickensstijl. Dat doen ze op 18 december in Asten en op 27 december in Nederweert-Eind.
In kersttijd treedt de Peellandse volksmuziekgroep Horlepiep op in XL-uitvoering of liever gezegd in haar Xmas-versie. Deze maand is die onder meer te horen en zien tijdens een kerstconcert op zondagmiddag 18 december vanaf 14.00 uur in Museum Klok & Peel te Asten (samen met gemengd koor Amuze) en op dinsdagmiddag 27 december (3e Kerstdag) vanaf 15.00 uur tijdens het Eynder Winter Festijn in Nederweert-Eind.
De harde kern van Horlepiep - Leo Snijders (accordeon, trekzak, zang); Johan Otten (gitaar, fluit, zang); Sjaak Bekx (mandoline, bouzouki, gimmicks, zang) en Piet Snijders (presentatie, banjo, percussie, zang) - krijgt in de kerstbezetting vocale versterking van Ceciel Otten en Els Snijders.
In die bezetting kiest Horlepiep een Dickens-stijl, mede omdat haar kerstrepertoire daar naadloos bij aansluit. De groep zingt een bont palet kerstliederen op basis van oude kerstballades uit Peel- en Kempenland, aangevuld met nog veel oudere christmas-carols uit Engeland en volkse kerstliederen uit andere delen van Europa. Om nog meer in Kerstsferen te geraken vertolkt Horlepiep-bandlid Piet Snijders tevens enkele van zijn Brabantse kerstgedichten.
De kerstoptredens van Horlepiep zijn dit jaar extra feestelijk, omdat de groep 40 jaar bestaat. Horlepiep heeft al die jaren nagenoeg onafgebroken op de planken gestaan en is daarmee met afstand de oudste volksmuziekgroep van Brabant!
Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=fQjw87mLsqY voor een clipje van Horlepiep en andere youtubefilmpjes!