Folkwoods-bos lijdt onder de hitte; toch luxe festival

Vanaf het allerprilste begin van het Folkwoods Festival voert de organisatie één motto heel hoog in 't vaandel. Iedereen moet zich thuis voelen. Dus geen plastic bekers voor 't bier maar echte glazen, geen kartonnen bordjes en plastic bestek, maar écht serviesgoed. Comfort en luxe is belangrijk. En dat liefst op 5 sterren niveau. Voldoende zitplaatsen. Fatsoenlijk sanitair. Breed assortiment aan drank en eten met bijbehorende terrassen met parasols. Uitgebreide voorzieningen speciaal voor kinderen inclusief een heuse kindercamping. Campingwinkel bij kampeergelegenheid mét voldoende wasgelegenheid. Pinmogelijkheid, internetfaciliteiten, en bijvoorbeeld een nieuwigheid in de vorm van een speciaal Folkwoods-arrangement met overnachting in een hotel compleet met vervoer van en naar het festivalterrein.

D O R
Het Folkwoods-terrein van de eerste drie edities werd gevormd door het wonderschone Philips van Lenneppark. Dat fris groen heeft nu plaats gemaakt voor mooi wild bos, dat echter door de enorme hitte en droogte van de afgelopen weken, een dorre indruk maakt. Je mist er het frisse groene gras. Het is er behoorlijk stoffig. De organisatie doet er alles aan om het draaglijk te maken.
Op de Folkwoods-site schrijft de organisatie: ...Gelukkig is de camping in het bos, iedereen staat dus in de schaduw! Verder is er volop (gratis) water en extra douches (koud!) op diverse plekken op het festivalterrein!...

T E N T H A R I N G
De meeste tentjes kunnen inderdaad in de schaduw staan, maar reken op een wat hobbeliger terrein dan eerst. En de ondergrond is geen gras maar droge bosgrond, dus wellicht zijn langere tentharingen aan te bevelen.
We moeten er niet aan denken dat het zanderige terrein wordt overspoeld door een onweersbui. Dan wordt het echt improviseren. Maar ook daar heeft de inventieve organisatie aan gedacht. Karrevrachten hooi en houtsnippers staan klaar om over het terrein uitgestrooid te worden.

H O T E L A R R A N G E M E N T
Zoals gezegd doet Folkwoods er alles aan haar 5 sterren te behouden. We beschreven bijvoorbeeld al de mogelijkheid om met een shuttle-bus naar het NS-station vervoerd te worden (zie het hoofdstuk Praktisch).
Het summum van comfort is het nieuwe hotelarrangement dat aan het festival is gekoppeld. Het speciaal Folkwoods hotelarrangement ziet er als volgt uit:
U logeert met 2 volwassenen 2 nachten in het luxe Mandarin Park Plaza hotel in het centrum van Eindhoven.
In het arrangement is inbegrepen:
- 2 nachten hotel op een kamer met 2 dubbele bedden
- 2x luxe ontbijt
- 2 weekendkaarten Folkwoods
- vervoer van hotel-festivalterrein v.v.
- gratis gebruik van zwembad, sauna etc.
(zie voor meer info over het hotel www.parkplazaeurope.com en klik door naar "find a hotel" en vul "Eindhoven" in.)
Kinderen tot 15 jaar (max 2, op kamer van ouders) gratis overnachtingen, ontbijt en toegang festival.
Dit voor de totaalprijs van 220,- (exl. toeristenbelasting van 2,00 pp.)
U maakt zelf uw keuze voor vrijdagnacht en zaterdagnacht of zaterdagnacht en zondagnacht. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 040-2125055 ovv Folkwoodsarrangement.