Korte berichten na Folkwoods


Image

DJ.Jak aan het werk op Folkwoods.
Foto Martijn Lieffers

DJ.Wizard moest het met één cd-spelertje doen

Zaterdagavond stond na afloop van de concerten muziek geprogrammeerd door DJ.Wizard. Door een misverstand was er geen dj-installatie geregeld. DJ.Wizard moest het doen met één enkel cd-spelertje in het mengpaneel van de geluidsinstallatie. Dat is natuurlijk geen werken voor een dj. Toen 't eerste de beste cd-tje onder het gedreun van het enthousiast dansend publiek ook nog eens oversloeg, was de maat vol voor de DJ. Hij pakte zijn biezen en vetrok, de zaal in verwarring achterlatend. Nou is DJ.Wizard dezelfde persoon als mede-programmeur John van Luyn en binnen enkele minuten was hij dan ook weer terug. Terecht boos, maar zijn verantwoordelijkheid oppikkend. De Vlaamse DJ.Jak, die de volgende avond moest draaien, zag dit alles met angst en beven aan, toog naar zijn auto en kwam terug met een laptop en een reparatieset. Maar DJ.Wizard moest zich verder behelpen met dat éne cd-spelertje. De volgende avond was alles opgelost en stond er een complete installatie op het podium. DJ.Jak ging uit zijn dak en met hem het swingende publiek.

Airconditioning mag de Melkweg niet baten

John van Luyn, de programmeur van de Melkweg in Amsterdam, stelt ook een deel van het Folkwoods-programma samen. Dit keer ging het ondermeer om de groepen B.A.R.K., Croft No. 5, Shaskeen en Värttinä. Van Luyns aandeel treedt elk jaar tijdens de Folkwoods-vrijdag op in de Melkweg in Amsterdam onder de noemer Celtic Crossover. Dan kun je een deel van de koste als organisatoren samen delen. Er waren dit keer slecht 200 bezoekers op afgekomen. "Kennelijk weten de meesten nog niet dat we in De Melkweg sinds kort airconditioning hebben", aldus een laconieke Van Luyn…

Opnamen van Folkwoods op Radio 4

De NPS heeft tijdens Folkwoods radio-opnamen gemaakt. Die worden uitgezonden op 11 oktober van 23.00 tot 01.00 uur op Radio 4.

Datum volgende Folkwoods: 13, 14 en 15 augustus '04

Was organisator Tinus Kanters op de afsluitende festivaldag nog vol twijfels over de definitieve datum van Folkwoods volgend jaar, nu heeft hij aan alle onzekerheid een eind gemaakt. In het Eindhovens Dagblad zegt hij stellig dat de vijfde editie plaats heeft tijdens het tweede volle weekeinde van augustus, een week na het folkfestival in het Belgische Dranouter. Folkwoods no 5 is dus niet zoals achter op het programmaboekje stond op 6, 7 en 8 augustus, maar op 13, 14 en 15 augustus 2004. Als dat maar goed gaat. Vrijdag de dertiende…

Lokatie volgende Folkwoods nog niet 100% zeker

Het is overigens nog niet helemaal zeker of Folkwoods volgend jaar op hetzelfde terrein kan plaats vinden als afgelopen weekeinde. Er moet namelijk nog een bestemmingsplan voor het gebied Gulbergen worden vastgesteld. In het Eindhovens Dagblad zegt coördinator juridische zaken van de gemeente Nuenen, Jan Vellekoop: "Dat terrein wordt of het gebied waar Folkwoods nu heeft plaats gevonden of een naastgelegen open weidegebied".