Blue Dew initiator van 'Folk uit Zwolle'

Zaterdag 7 februari komt met het tiende Folkfestival Zwolle mogelijk een einde aan de serie folkfestivals in schouwburg Odeon. Maar dat betekent nog lang niet het einde aan folk in Zwolle. Er is nog altijd het Blue Dew Folkvillage Festival, maar ook het samenwerkingsverband 'Folk uit Zwolle'.
Folk uit Zwolle houdt vele vormen van samenwerking in tussen folkbands en Folkorganisaties. Folk uit Zwolle hoopt dit jaar een gelijknamig album uit te brengen.

In Zwolle bestaat een bijzondere samenwerking tussen de Zwolse folkbands (Colcannon, Cinnamon, Brak en Blue Dew) en de folkorganisaties (Blue Dew Folkvillage, Folkfestival Odeon, folkaanbod Odeon). Stichting Blue Dew is hierin een belangrijke initiator met als doel de inmiddels levendige folktraditie in Zwolle een landelijke uitstraling te geven. Zo wordt regelmatig op folkfestivals de stand "Folk uit Zwolle" opgebouwd (ook 7 febr. a.s. in Odeon) met informatie (en CD verkoop) van alle Zwolse bands en organisaties. Hiervoor wordt een decor gebruikt dat te zien is op www.bluedew.nl/decor.htm. De stand wordt bemand door de muzikanten van de verschillende bands.

De bands spelen optredens aan elkaar door (Blue Dew werkt b.v. mee aan de programmering voor "Sunday Live" op Buitencentrum De Koerberg in Heerde).
De bands ontmoeten elkaar op muzikaal gebied, bijvoorbeeld: Sijtze Malda van Colcannon is zeer regelmatig gastmuzikant bij Blue Dew en Rob Bults en Peter Plaatsman van Brak verzorgden de opnames van de laatste CD van Blue Dew waarop muzikanten uit alle bands hebben meegespeeld. Ook helpen de bands elkaar bij uitval. Dit jaar treedt Brak op tijdens het Folkfestival in Odeon, op Blue Dew Folkvillage speelt elk jaar ook een Zwolse folkband.

Eind januari verschijnt voor de eerste keer een specifieke nieuwsbrief "Folk uit Zwolle" met o.a. veel informatie over het Folkfestival in Odeon. Liefhebbers die de nieuwsbrief willen ontvangen kunnen contact opnemen met John Beumer (Blue Dew) 038 4230411 of een mailtje sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er is een speciale "Folk uit Zwolle" internet pagina met naast algemene informatie over alle Zwolse folk, ook een concertagenda van de Zwolse folkbands en de folkoptredens in Odeon : www.bluedew.nl/FolkuitZwolle.htm