Nach van ut Limburgse Leed

Zaterdag 31 augustus wordt in Venlo voor de derde keer De Nach van ut Limburgse Leed gehouden. Dit muzikale evenement vindt plaats in het centrum van Venlo, op één buitenpodium op de Markt en op zo'n 15 podia in plaatselijke cafés. Aangezien het evenement op zaterdagavond en -nacht plaatsvindt is er een enorm publieksbereik onder jongeren. Er wordt géén entree geheven. Er komen jaarlijks zo'n 15.000 man op af.

Op de verschillende podia staat een dwarsdoorsnede van de hedendaagse dialectmuziek. Er wordt geprogrammeerd van punk tot chanson en van Sevenum tot Kerkrade (bovenregionaal). De programmering van bands en acts is verdeeld over 5 uur, zodat niet iedereen tegelijk speelt. Omdat dit goed wordt gecommuniceerd loopt het publiek van de ene kroeg naar de andere.

Nieuw in het programma is een internetsite (in 4 Limburgse streektalen!) waarop niet alleen het programma staat, maar waarop ook inzicht wordt gegeven in de geschiedenis en ontwikkelingen van de dialectmuziek.

Dit evenement is het enige in zijn soort in de provincie. De organisatie omschrijft
het doel als volgt:
Het publiek, met name jongeren op een zeer laagdrempelige manier in aanraking laten
komen met met streektaalmuziek en het Limburgs dialect. Met de organisatie van een dialectmuziekevenement willen we tevens 'n voedingsbodem creeëren voor dialectmuzikanten: met de mogelijkheid op te treden en de kans als muzikant en tekstschrijver om geprikkeld te worden.

De stichting Nach van 't Limburgse Leed reikt ieder jaar de 'ING-Priés veur ut Limburgse Leed' uit aan 'n dialect zanger/es, tekstdichter of band ter aanmoediging en waardering.

Aanvang: zaterdag 31 augustus 2002 om 20.00 uur, sluiting:
om ongeveer 4.00 uur op zondagmorgen 1 september.
Info: 077-3542013 of 06-11382672, fax: 077-3549727, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.