Image

KreK

KreK: van keltische instrumentals tot roerende ballads

Van Hans Nijman kregen we vandeweek het volgende mailtje toegestuurd:

Geachte redactie,
Graag willen wij een linkje geplaatst hebben op uw pagina. Wij zijn een nederlandse band en spelen traditionele Schotse en Ierse muziek, met smallpipes, uillean pipes, gitaar, accordeon, zang etc. Wij zijn te vinden op www.krek.nu
Met vriendelijke groet
Namens krek
Hans Nijman

Natuurlijk doen we dat, maar we zijn natuurlijk zelf ook alvast wezen kijken op www.krek.nu. KreK (ja met twee hoofdletters) speelt keltische folk. Maar, zo zeggen ze, zonder dwingende conventies. "Wat dacht je van een Schotse tune in een Ierse traditional? Of Schotse Small Pipes die worden afgewisseld met Ierse Uilleann pipes. Van opzwepende instrumentale sets tot ontroerende ballades. Het repertoire van KreK omvat instrumentaal en instrumentaal/vocaal, waaronder alle 9 van de eerste CD Charley's Farewell".

Enkele nummers uit hun repertoire: Wild Mountain Thyme, Mairie's Wedding, Starry Night, Poor Diching Boy, Down where the drunkards roll, Jock Stewart, Lakes of Coolfin, As I Roved Out, Spancil Hill.

KreK bestaat uit:
Arnoud Jespers - Na zijn jeugd gespendeerd te hebben in gitaarbandjes, is Arnoud jarenlang lid geweest van een tweetal Highland Pipe Bands. In eerste instantie speelde hij de highland pipes, de meest bekende schotse doedelzak. Later ook drums. Daarnaast heeft hij in een folk-rock band gespeeld. Een aantal jaren geleden is hij begonnen te spelen op de Scottish Small pipes, het kleine broertje van de Highland Pipes. Inmiddels heeft hij naast de Ierse Uilleann pipes ook een tweetal "Nederlandse" pipes aan het instrumentatrium toegevoegd. Tenslotte speelt hij whistles, bohdran en basgitaar.
Hans Ensing - In de jaren 70 was Hans er de witte blues en de laatste jaren de americana (alternatieve country) met Blue Tuesday (Wilmar en Ludo). Een paar jaar geleden werd de accordeon weer eens van zolder gehaald. En ook werd maar weer een setje tin whistles gekocht.
Hans Nijman - Naast gitaar speelt Hans eerste viool in de techniek rond de band. De bouzouki, die hij binnenkort in KreK bespeelt, is door hem zelf gebouwd. Het muzikale verleden van Hans omvat (cover)bands als Funglasses en smartlappenbands en gewone popbands. Sinds drie jaar ziet hij echter het keltische licht.

informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.krek.nu/