Kelly van der Heijden (Inner Strength):

Flamenco zet Folkwoods in lichterlaaie

Over het Mooiste Moment van 2003 hoef ik niet al te lang na te denken. Even dacht ik terug aan de zinderende hitte van Córdoba, waar ik deze zomervakantie samen met mijn vriendin het gitaarfestival heb bijgewoond. Badend in het zweet tussen de Spanjaarden, genietend van flamenco in alle geuren en kleuren. Je raadt het al, ik dacht voor top-flamenco in Andalusie te moeten zijn. Nog geen week erna werd deze geweldige ervaring zelfs nog overtroffen: op Folkwoods. Juan Romano en de zijnen zetten de kleine tent in lichterlaaie met hun vurige flamenco. Vooral het danswerk van 'El Kuki' was weergaloos. De passie spatte van het podium!
Andere muzikale ontdekkingen voor mij waren Croft No. 5 (met een supervette bassist) en Baka Beyond (helaas lieten ze verstek gaan op Folkwoods).

Wat instrumenten betreft: ik heb er dit jaar weer een heleboel leren kennen. Zo weet ik nu dat een nyckelharpa geen harp is en dat er tig soorten doedelzakken zijn. Maar er is er één die toch wel het meeste indruk op me heeft gemaakt: de cajón! (hoe kan het ook anders).

Wat onze eigen band (Inner Strength) betreft, kunnen we terugkijken op een prima jaar. We zijn er zeer blij mee dat onze progressie in het afgelopen jaar heeft geleid tot een aantal uitnodigingen op sfeervolle festivals als Blue Dew en Folkwoods 2004. Hopelijk zet deze stijgende lijn zich in het nieuwe jaar verder door!

Prettige feestdagen en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Kelly van der Heijden

www.inner-strength.nl