Op zaterdag 15 november spelen klarinetiste Mor Levin en gitarist Eran Har Even in MerkAz in Utrecht Klezmer, Pop, Jazz en Klassiek: All in One.

Mor Levin, klarinet,  en Eran Har Even, gitaar, zijn jonge talentvolle en veelzijdige Israëlische musici, woonachtig in Nederland. Zij is vooral bekend als vertolkster van moderne klassieke muziek, hij heeft zijn sporen verdiend in de jazz. Speciaal voor MerkAz hebben zij een programma samengesteld waarin zij klezmer, Bach, Piazolla, Gershwin, en The Beatles samen brengen: ‘all-in one’. Verwacht een verrassende muzikale avond vol crossover en vernieuwing!

Mor Levin is in 2013 afgestudeerd aan het Master programma Klarinet en Basklarinet van het Conservatorium van Amsterdam. Eerder dit jaar bracht zij samen met pianiste Anne Veinberg een programma met werk van joodse componisten die hebben moeten vluchten voor het nazi-regime.. Ook werkte ze samen met het ASKO SCHOENBERG ensemble en het Vlaamse Opera Orkest. Ze speelt sinds 2012 in het Baltic Sea Youth Philharmonic.
Eran Har Even is zeer actief in de hedendaagse Nederlandse jazz scene. Al ruim een decenium werkt hij samen met de beste jazz musici uit Nederland én ver daar buiten, zoals Benny Golson, Terell Staford, Jasper Blom, Susanne Alt, Joris Roelofs en the Le Bouef Brothers. Van zijn indie jazz-rock band ‘Little Known facts’ verschijnt dezer dagen de eerste CD en hij vormt onder de naam EvenSanne een duo met zangeres Sanne Huijbregts. Hij speelde op diverse jazzfestivals over de hele wereld, waaronder het North Sea Jazz festival.

Mor Levin:
https://www.youtube.com/watch?v=_k6o1emsEBc
https://www.youtube.com/watch?v=-aoODBCSj2Q
Eran Har Even:
https://www.youtube.com/watch?v=TuN5nzUa-Tc

zaterdag 15 november 2014, Mor Levin & Eran Har Even
Plaats: Joods Cultureel Centrum MerkAz, Magdalenastraat 1a, Utrecht?,
19.30 uur, zaal open: 19.00 uur
entree: EUR 15,-
Reserveren: www.merkaz.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .