Mor Karbasi, diva van het Sefardische lied, is op woensdag 22 oktober te gast in de Utrechtse synagoge MerkAz.

De Israëlische zangeres Mor Karbasi is een van de grote diva’s van de huidige internationale muziek scène. Op haar nieuwste album 'La Tsadika' duikt Mor Karbasi, op zoek naar haar eigen roots, in de verborgen schatten van de Sefardisch-Marokkaanse muziek. “Het bekende Sefardische repertoire klinkt vooral in de Balkan. In landen als Griekenland, Turkije en Bulgarije. Ik wil juist een hulde brengen aan de misschien iets donkerdere Marokkaanse kant van de Sefardische muzikale traditie.”  Met haar prachtige liederen en haar betoverend mooie en gepassioneerde stem raakt zij haar publiek recht in het hart. Haar muziek kan emotioneren als fado, en betoveren als flamenco.
MerkAz biedt een unieke kans deze zangeres in een intieme omgeving te beluisteren: de prachtig gerenoveerde synagoge van het voormalig Centraal Israëlitisch Weeshuis: er is slechts plaats voor maximaal 110 bezoekers!

Voorprogramma: Noam Vazana
De Israëlische, in Nederland woonachtige Noam Vazana is één van de interessantste jonge singer/songwriters van dit moment. Zij begeleidt zichzelf op piano en trombone, soms tegelijk! Zij geeft een voorproefje van het concert dat zij op 14 februari in MerkAz komt geven!

Al vast kennismaken met Mor Karbasi?
De officiële video van haar nieuwste CD 'La Tsadika':
https://www.youtube.com/watch?v=1ihJVkdMkvA
TV-registratie van een concert van Mor Karbasi:
https://www.youtube.com/watch?v=r5cvNECOfFs
Interview met Mor Karbasi door Melchior Huurdeman, VPRO:
https://www.youtube.com/watch?v=FYotYnq35Lg

woensdag 22 oktober 2014, Mor Karbasi
Plaats: Joods Cultureel Centrum MerkAz, Magdalenastraat 1a, Utrecht?,
19.30 uur, zaal open: 19.00 uur
entree: EUR 15,-
Reserveren: www.merkaz.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..