Op maandag 13 oktober speelt de Australische singer-songwriter Jaimi Faulkner een try-out van zijn theatertour bij Crossroads in Bergen op Zoom. De in Berlijn woonachtige Australische singer-songwriter en meestergitarist Jaimi Faulkner reist met zijn gitaar en zijn unieke mix van blues, folk en soulmuziek al sinds jonge leeftijd met veel succes de wereld over. Binnenkort start hij met een uitgebreide theatertour, die als titel draagt “From Down Under and Back Again”. Vooruitlopend op die internationale tour doet Jaimi vier try-outs in Nederland. De laatste daarvan vindt, verpakt in de vertrouwde vorm van een Crossroads sessie, op maandag 13 oktober 2014 plaats in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Laat je meenemen op een muzikale reis door het leven van deze jonge troubadour. Voor het geld hoef je het niet te laten want de opnames, die om 20.15 uur van start gaan, zijn gratis toegankelijk. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.

Jaimi Faulkner werd een kleine 30 jaar geleden geboren in een hippie gezin op het Australische platteland. Al op jonge leeftijd zette hij zijn eerste voorzichtige stapjes op het podium. In zijn komende theatertour brengt de jonge Australiër vooral liedjes over zijn eigen leven. Verhalende songs vol humor, liefde en nostalgie over zijn ‘life on the road’ als muzikant; van een road trip in een glimmende rode Ford Mustang over de Amerikaanse Highway 61 tot uren uit het raam staren in een Duitse trein op weg naar een optreden en alles daar tussen in. Maar wie beter luistert, zal ook de mens achter de muzikant leren kennen. Eeuwige twijfel, trouw blijven aan jezelf en het terug verlangen naar het ongecompliceerd kind zijn. Jaimi debuteerde in 2004 met het album ‘Last Light’, om twee jaar later indruk te maken met een EP die luistert naar de titel ‘Back to You’. Na het in 2009 verschenen ‘Kiss & Ride’, een uitermate volwassen album met een pittig potje akoestische rhythm & blues, bracht Jaimi vorig jaar het album ‘Turn me Around’ uit, een album dat kan worden gezien als ‘het keerpunt’ in zijn muzikale carrière. In deze “From Down Under and Back Again” kijkt Jaimi nog één keer achterom om daarna ongetwijfeld weer een nieuwe weg in te slaan.

Maandag 13 okotber 2014, Jaimi Faulkner bij Crossroads in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom.
Aanvang 20:15 uur, entree gratis, in de pauze wordt met de pet rondgegaan.