Op vrijdag 26 september gaat Kempenfolkcafé weer van start in Luyksgestel. In den Eijkholt spelen dan de Folk Survival Club en Donder in 't Hooi. Na afloop is er ruimte voor sessie.

Als eerste treedt op The Folk Survival Club. Deze band, bestaande uit Ad van Meurs, Ankie Keultjes en Marjan Cornille (de nachtegaal van Antwerpen) brengt Transatlantische folk en blues. Prachtige samenzang van twee zangeressen en mededeelzame stories van ‘songsmid’ Ad van Meurs op een bedje van akoestische ‘fingerpicking’ gitaren. Zie ook www.folksurvival.nl.

Na de pauze is het podium voor de band Donder in ’t hooi. Deze folkgroep, opgericht in 1996, is een West-Vlaams allegaartje van een vijftal klassiek-, folk- en/of jazz geschoolde muzikanten die ondertussen in de folkwereld een vaste waarde zijn geworden. Hun repertoire bestaat vooral uit Europese eigenzinnige folk met het accent op Vlaamse- en Keltische muziek, met daarnaast ook heel wat eigen nummers en bewerkingen. Muzikanten: Hilde De Ketelaere: viool, draailier, zang; Mieke Van Loo: accordeon, fluiten, piano, zang; Jan Morre: percussie; John Dierickx: gitaren, basgitaar; Johan De Waele: contrabas, doedelzak, bodhran, zang. Zie ook www.donderinthooi.be.

Vrijdag 26 september 2014, Kempenfolkcafé in Den Eijkholt in Luyksgestel.
Aanvang 20.30 uur; entree €10,00
Na afloop van de optredens wordt er naar hartenlust geïmproviseerd in Folksessies in de foyer.
Zie ook: www.deneijkholt.nl.