A.s. zondag, 14 september, is van 13 tot 14 uur in het Belgische Weelde (net over de grens bij Tilburg) de voorstelling Oorlogsvensters te zien van Marc Hauman, met arrangementen van Wouter Vandenabeele.

Cor Vanistendael tipt dit optreden, dat plaatsvindt in het kader van het Fietsevent Bels Lijntje:

Oorlogsvensters is het nieuwe programma van Marc Hauman over de Eerste Wereldoorlog.
Weelde Statie was het grensstation op het Bels Lijntje waarlangs 10.000den Belgen in het najaar van 1914 voor het oorlogsgeweld vluchtten naar Nederland.
Het is bovendien helemaal gratis en vlot vanuit Tilburg per fiets te bereiken.
Het wordt ook mooi weer, een leuke fietsuitstap voor het hele gezin (er staat ook een draaimolen voor de kinderen).

De website van het Fietsevent Bels Lijntje geeft de volgende info:

Erfgoedcel Noorderkempen biedt u op zondag 14 september om 13 uur een concert aan voor alle leeftijden. De optredende artiesten zijn Marc Hauman (zang), Wouter Vandenabeele (viool), Karin Van Steenlandt (accordeon), Bert Van Reeth (gitaar) en Lara Rosseel (contrabas)

Op 4 augustus 1914 walsten de Pruisische punthelmen zwierig ons kleine, dappere landje binnen… Oorlogsvensters volgt het strijdgewoel dat bruusk westwaarts zweept tot het strandt in de verzopen West-Vlaamse moddervlaktes aan de IJzer. Zanger Marc Hauman serveert u in de meesterlijke liedtraditie van Wannes Van de Velde, een venster op het krijgsbedrijf en de oorlogswaanzin in beklijvende verzen, beelden en melodieën. Wouter Vandenabeele tekent voor de arrangementen.

Wanneer?
Zondag 14 september 2014 van 13 tot 14 uur

Waar?
Weelde-Statie in de Parochiezaal
Bredaseweg 64, 2381 Weelde

De toegang is gratis.

Zie ook: http://www.belslijntje.com.