Van 10 t/m 14 september is de Amerikaanse alt-americana- en folkmuzikant Jay Nash in Nederland, hij doet achtereenvolgens Deventer, Eygelshoven, Steendam, Hilversum en Amsterdam aan. Voor Jay Nash begon het allemaal in het kleine plaatsje Manlius, in het noorden van de staat New York. Door de invloeden van onder andere The Grateful Dead, Cat Stevens en Bob Dylan wist hij na zijn verhuizing naar New York zijn eerste EP te schrijven en uit te brengen.

Er was echter nog een verhuizing nodig om de volgende stap te kunnen maken. In 2001 trok hij naar Los Angeles en begon daar aan zijn muzikale carrière te werken. Nadat hij op eigen kracht een aantal albums uit had gebracht, was het Some Kind Of Comfort dat de aandacht trok van het Hotel Cafe. Deze beroemde venue in Los Angeles zorgde eerder al voor de doorbaak van artiesten als Laura Jansen, Sara Bareilles en Jason Mraz.

Sara Bareilles was onder de indruk van zijn muziek en zij wilde dan ook graag meewerken aan zijn single Barcelona. Deze single is terug te vinden op het album The Things You Think You Need.

Jay Nash schrijft over wat er om hem heen gebeurt en zingt het met volle overtuiging. In Nederland is hij sinds zijn optredens in november 2011 en april 2012 een graag geziene gast.

In april 2012 brengt hij zijn Of The Woods EP uit, welke in Nederland op 15  in de Itunes hitlijst verschijnt. In mei 2013 verschijnt zijn nieuwe album 'Letters from the Lost'. Dit album nam Jay in zijn geheel op in zijn thuisstudio in Vermont. Over het album zegt Jay: “Ik begon aan dit album zonder verwachtingen. Ik had geen verhaal wat ik wilde vertellen. Ik gaf mezelf alleen de opdracht om elke dag een nummer te schrijven. Het is absoluut een nieuwe richting voor me en ik kijk er naar uit om er achter te komen hoe – en of – het publiek zich thuisvoelt bij de nieuwe nummers”.

Tourdata september 2014:

10 september – Deventer, Burgerweeshuis - http://burgerweeshuis.nl

11 september – Eygelshoven, huiskamerconcert-

12 september – Steendam, Podium Café Peter en Leni - http://www.peterenleni.nl/

13 september – Hilversum, de Vorstin - http://www.devorstin.nl/

14 september – Amsterdam, Sugar Factory - http://www.sugarfactory.nl

Youtubelink: https://www.youtube.com/watch?v=VXYZVRMKvm8

Website: www.jaynash.com