Op woensdag 3 september 2014 zal Robert den Hartigh het nieuwe seizoen Roots in 't Groen openen in 't Groen Koffiehuis in Geldrop, hij vervangt Ruud Hermans die om gezondheidsredenen moest afzeggen.

De organisatie van de Roots in 't Groen-concerten meldt:

Tot onze grote spijt heeft Ruud Hermans ons laten weten dat zijn geplande optreden van 3 september voor Roots in 't Groen niet door kan gaan in verband met zijn gezondheid. Tot minstens 1 januari 2015 zal Ruud rust moeten houden. Jammer voor ons, maar meer nog voor Ruud zelf en we wensen hem dan ook veel beterschap en sterkte met zijn herstel. Natuurlijk hopen we in de loop van volgend jaar weer een beroep op Ruud te mogen doen.

Op woensdag 3 september zal hij worden vervangen door Robert den Hartigh, een talent van formaat. 
Robert den Hartigh speelt roots, folk en countryblues, afgewisseld met traditioneel getint eigen werk. Hij brengt een ode aan de grondleggers van deze muziek en begeleidt zichzelf op dobro, mandola, akoestiche gitaar en trekharmonica. Tot zijn inspiratiebronnen mogen onder meer Robert Johnson, de Carter Family, Charley Patton, Hank Williams gerekend worden, kortom, blues van de delta en country uit de tijd dat het nog hillbilly was. De traditionele rootsmuziek uit het diepe zuiden van Amerika vertolkt hij op intense wijze, met hart en ziel.

Robert den Hartigh
Graag maken we jullie alvast attent op de daaropvolgende concerten bij Roots in 't Groen.
Woensdag 1 oktober: Lucie Thorne - www.luciethorne.com
Woensdag 5 november: David Philips - www.davidphilips.net
Woensdag 3 december: nnb.
Woensdag 7 januari: Brooks Williams - www.brookswilliams.com

Roots in 't Groen concerten vinden plaats op de eerste woensdag van de maand in 't Groen Koffiehuis, Heuvel 23, 5664 HL Geldrop.
Aanvang 20.30 uur (stipt!) - www.groenkoffiehuis.nl De hoed gaat rond in de pauze (min. bijdrage is 5 euro).
Dit zijn luisterconcerten waarbij de muzikant alle aandacht van het publiek verdient.