Op vrijdag 8 augustus is het duo Luke Winslow-King & Esther Rose te zien op het ROTR @ VANSLAG-podium in Borger. Luke Winslow-King (New Orleans) is een Amerikaanse gitarist, zanger en componist die bekend staat om zijn karakteristieke bottleneck slide-guitarspel. Hij laat zich inspireren door de vooroorlogse blues en traditionele jazz. Zijn interesse in oude muziek zet hij om in een eigentijdse mix van delta-folk, klassieke composities, ragtime en rock ’n roll. Luke Winslow-King deelde het podium met niemand minder dan: John Anderson, Buckweat Zydeco, Jack White, Robert Earl Keen, Tower of Power en Chris Tile.

Inmiddels bracht Luke Winslow-King zijn derde plaat uit met de titel 'The Coming Tide'. Hierop mengt hij elementen uit jazz, delta blues, folk en gospel tot eigen, originele nummers. Hij wordt hierbij ondersteund door eega Esther Rose op washboard en andere percussie instrumenten en tweede stem. Die twee stemmen van Winslow-King en Rose lijken wel voor elkaar geboren. 

Luke Winslow-King is een geschoold muzikant wiens (slide-)gitaarspel ronduit indrukwekkend is. Op de middelbare school studeerde hij al jazzgitaar en aan de universiteiten van Praag en New Orleans ging hij zich verder bekwamen in muziektheorie en muziekcompositie. De echte steel leerde hij pas ontwikkelen in de met muziek overgoten straten van The Crescent City en met zijn wekelijkse gigs in de clubs van Frenchmen Street.

Vorig jaar wekten Luke Winslow King en Esther Rose veel bewondering met hun opener voor Pokey Lafarge in de Kleine zaal van de Oosterpoort. Direct daarna maakten ze solo grote indruk op het podium van Iduna Drachten. Alle reden ze op vrijdag 8 augustus naar het Roots on the Road @ VANSLAG podium te halen.  Een buitenkansje voor iedereen die het duo vorig jaar heeft gemist of gewoon nog een keer wil genieten van geweldige roots artiesten met een stevige live reputatie.

Datum: vrijdag 8 augustus
Aanvang: 21:00
Podium: ROTR @ VANSLAG
Adres: Hoofdstraat 34, 9531 AG Borger
Entree: € 15,00
Reserveren: www.rootsontheroad.nl of www.vanslag.eu