In de zomer zijn er traditiegetrouw elke zondagmiddag akoestische optredens op het terras van poppodium Mezz in Breda. I.s.m Poppunt België en vi.be selecteerde Mezz onder de vlag Ik Zie U Graag zes veelbelovende acts uit België die in augustus optreden: Milo Meskens, Jacle Bow, Barefoot & The Shoes, Tin Soldier In The Underwoods, Alex Rye en Bonfire Lakes.

De toegang is voor de terrasconcerten is gratis. Vanaf 15.00 uur kun je terecht, de optredens beginnen om 16.30 uur, alleen bij de DeLuxe editie op 24-08 is de aanvang 15.30 uur.

Mezz staat erom bekend steevast de voelsprieten uit te hebben staan in de Belgische muziekscene. Onder de noemer Ik Zie U Graag, onder andere bekend van hèt Belgische popfestival van Nederland, grijpt het Bredase poppodium mogelijkheden aan om talentvolle acts te presenteren. Voor deze serie terrasconcerten werkte Mezz samen met Poppunt België. Via het platform vi.be werd een actie gestart waarvoor muzikanten en bands zich konden opgeven.

Selectie
"Het aanbod was overweldigend, we hebben ruim 120 aanmeldingen beluisterd en waren erg onder de indruk". De afdeling programmering van Mezz had de handen vol aan de selectie van het talent dat binnen stroomde. "Vi.be is een mooi platform voor zowel muzikanten als zalen, vooral om met elkaar in contact te komen. Voor podia is het erg praktisch om mee te werken."

Belgisch muziekplatform
"Het is ontzettend mooi om te merken dat het enthousiasme over vi.be in Nederland zo overweldigend is”, vertelt Stijn Lemaire van vi.be, het kansenplatform van het Belgische Poppunt. Deze organisatie ondersteunt de ontwikkeling van Belgisch muziektalent. Stijn: “Op vi.be worden kansen gecreëerd voor artiesten, het is fijn dat Mezz telkens weer achterover valt van de kwaliteit die ze er vindt.”

Geselecteerde acts
Singer-songwriter Milo Meskens is de eerste in deze serie. Hij speelt een eigenzinnige mix van pop, folk, blues en country en staat live garant voor een intense sfeer. Humo: “Zijn gitaar draait cirkels rond je en z'n stem slaat zich als een warm dekentje om je heen

Het jonge trio Jacle Bow maakt bluesrock waarbij het beste van de rootsmuziek als voedingsbodem dienst doet. Op het terras van Mezz maken ze hun goede live reputatie ook akoestisch waar.

De jonge Leuvense band Barefoot & The Shoes brengt eigentijdse folkrock en rootsy muziek. Hun songs zijn gekruid met invloeden van o.a. Tom Waits en The Doors.

Tin Soldier In The Underwoods verwerkt genres als country, blues, jazz en gospels tot een levendige live-set, met slimme, ironische teksten. Af en toe is er ruimte voor rustige, poëtische, 6-stemmige intermezzi.

De Gentse singer-songwriter Sander Bosmans gaat als Alex Rye door het leven op  zoek naar verhalen om te vertellen. Zijn stijl doet denken aan die van Nick Drake.

Bonfire Lakes maakt gevoelige indie Americana. De band speelt ingetogen luisterliedjes met harmonieuze samenzang en mocht dit jaar het voorprogramma verzorgen bij Heather Nova.

Programma augustus 2014:

Zondag 03 aug: Milo Meskens

Zondag 10 aug: Jacle Bow

Zondag 17 aug: Barefoot & The Shoes

Zondag 24 aug: Tin Soldier In The Underwoods

Zondag 31 aug: Bonfire Lakes

Aanvangstijden en toegang
Mezz opent iedere zondag om 15.00 uur en de optredens beginnen om 16.30 uur.
Bij de DeLuxe editie op 24-08 begint het eerste concert om 15.30 uur en de tweede om 16.30 uur.

De toegang is gratis!

Bij slecht weer vinden de optredens binnen plaats in de Kleine zaal.

Een overzicht van alle terrasconcerten vind je op de website van Mezz.