Op dinsdag 15 juli organiseert Boet'n Deure weer een optreden bij Poolshoogte (Odoorn). Dit keer zal Die Ahrends spelen, een bluegrassband rond country- en bluegrassgitarist Heiko Ahrend.

Boet'n Deure organiseert akoestische muziek: Bluegrass, Oldtime, Americana en aanverwanten, van mei t/m september. De Boet'n Deure concerten kenmerken zich door de gemoedelijke intieme sfeer en er is bovendien ruimte genoeg om naar muziek te luisteren en dat op één van de mooiste plekjes van Drenthe; midden in het bos bij Poolshoogte (Odoorn). Het Boet'n Deure Festival van 29 juni zal de geschiedenis ingaan als 'Ik was er bij tijdens die stortbui, toen de muziek doorspeelde.' En na een enerverend Boet'n Deure Festival gaat Boet'n Deure verder op dinsdag 15 juli met een concert van Die Ahrends.

De bluegrassband rond Heiko Ahrend treedt 15 juli op bij Poolshoogte. Heiko Ahrend, afkomstig uit Duitsland, is één van de beste country- en bluegrassgitaristen in Europa. Die Ahrends spelen 15 juli bluegrass, traditionals en hier en daar eigen werk. Heiko Ahrend (gitaar,viool) komt samen met Hendrik Ahrend (mandoline), Paul van Vlodrop (banjo) en Stephanie Pepperell (contrabas) naar Poolshoogte. We hebben hier inderdaad te maken met bluegrass op het hoogste Europese niveau. In het voorprogramma speelt Oh Pep! uit Australië. Oh Pep! zijn muzikale ontdekkingsreizigers, een samenwerking tussen songwriters Olivia Hally (gitaar, zang) en Pepita Emmerichs (fiddle, mandoline).

Heiko en Hendrik Ahrend
Dinsdag 15 juli 2014 begint Boet'n Deure om 19.00 uur.
De entree voor de Boet'n Deure concerten is een vrije gift. Zo kunnen bezoekers hun waardering voor de muziek in geld laten blijken en geven wat ze kunnen missen. Wie zeker wil zijn van een zitplaats bij de concerten wordt aangeraden om een tuinstoel of picknickkleedje mee te nemen. Er staan ook enkele stoelen klaar. Het restaurant bij Poolshoogte is open voor een hapje en een drankje en het geluid bij Boet'n Deure wordt verzorgd door All Acoustic. Bij regen worden er enkele regenschermen opgetuigd, want de concerten zijn natuurlijk buiten in het bos. Mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds. Meer info via www.boetndeure.nl.