Op donderdag 10 juli sluit Roots aan de Zaan het seizoen af met een optreden van Larkin Poe in Serah Artisan in Zaandam. Dit is het enige concert dat de Amerikaanse groep geeft in Nederland.

Larkin Poe is een uit Georgia, USA afkomstige band rond de soul singin’ swampadelic songwriting sisters Rebecca en Megan Lovell, die eerder opvielen als 2/3 deel van The Lovell Sisters, die voornamelijk in bluegrass grossierden. Larkin Poe is echter een stuk breder dan dat: rootsrock, folkrocksoul, bluegrasspop, hoe geef je dat beestje een naam? Ze zijn nog jong (respectievelijk 22 en 24), maar ze leven en ademen muziek, en hebben een enorme ervaring op podia in de USA en in Europa. In 2011 koos Elvis Costello Larkin Poe hoogstpersoonlijk uit als support act en als zodanig traden ze een aantal keren in Nederland op, maar: enkel als voorprogramma, niet op eigen kracht. Onlangs nog traden ze met Costello op op Neil Young’s Bridge Benefit.
Hier in Europa hebben ze in Engeland, Duitsland en de Scandinavische landen al een flinke fanschare, maar in Nederland moet dit nog groeien. Roots aan de Zaan geeft ze graag dat podium. Voor deze ene keer gaan ze buiten het weekend zitten met een concert, want een andere mogelijkheid dan de donderdag was er niet, ingebouwd tussen optredens in Engeland en Duitsland. Derhalve het enige optreden van deze groep in Nederland.
Naast frontdames Rebecca en Megan Lovell (respectievelijk mandoline/gitaar/viool/leadzang en lapsteel/keyboards/zang) bestaat Larkin Poe uit Robby Handley (bas/keyboards/zang), Marlon Patton (drums) en Brandon Bush (keyboards).

“Already gifted as instrumentalists, they have a head start on the rest of us with the unique power and beauty of sibling harmony” - Elvis Costello
“You two have something serious going on. Very cool” - Russell Crowe, Twitter
“The girls fill the room with their talent in its purest form. It’s enough to melt icebergs” – Western Mail

Donderdag 10 juli 2014, Larkin Poe bij Roots aan de Zaan in Serah Artisan, Dam 2, Zaandam.
Toegang € 18,00 (leden € 12,00 –kinderen halve prijs)

YouTube links:
Play On, official video
Long Hard Fall, official video
I’ll Keep It With Mine, w/Fairport Convention & Blair Dunlop live 2011

Zie ook:
www.rootsaandezaan.nl
www.facebook.com/roots.aandezaan