Op zondag 15 juni doen de Mannen van Naam de Cultuurboerderij in Westelbeers aan. Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven stonden alle drie aan de basis van de bekende band Pater Moeskroen. Drie mannen die hun sporen in de muziek en de kleinkunst ruimschoots verdiend hebben. Nu zijn ze ietsje ouder, misschien ook wel wijzer, en zingen ze over hun ervaringen als vaders, minnaars en Mannen van Naam. Want liedjes schrijven en muziek maken kunnen ze nog steeds.
Ton is de man met het warme stemgeluid en de grappige autobiografische verhalen. Ad is behalve snarenkunstenaar een begenadigd liedjesschrijver en Wilbert is de strakke bassist, die af en toe verrast met razendsnelle folkdeunen op accordeon.
Soms kan het hard gaan. Nog geen twee jaar na de oprichting heeft de groep al heel wat fans. Blijkbaar vullen de Mannen met hun persoonlijke Nederlandstalige liedjes en sympathieke presentatie een leemte in de Nederlandse kleinkunstwereld.
Op hun eerste album ‘Verder’ staan al hun nieuwe mooie liedjes. Maar tijdens de optredens zal naast deze nummers ook ruimte zijn voor bijna vergeten pareltjes uit het repertoire van Pater Moeskroen. Daarbij worden er stukken gespeeld van ‘Eilandskind’, het soloalbum van Ad Grooten. Dus als je van gevoelige luisterliedjes, vrolijke folkdeunen en een sympathieke podiumpresentatie houdt, moet je bij de Mannen van Naam zijn.
Website: www.mannenvannaam.nl

Mannen van Naam
Zondag 15 juni 2014 Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8, Westelbeers
Aanvang 14.30 u entree €10,--
www.cultuurboerderij.nl